Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo

Jorge Bucay
Najlepše pravljice, da se bolje spoznamo
22,98 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5316-0
Naslov izvirnika Cuentos clásicos para conocerte mejor
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Tina Malič
Urejanje Urška Kaloper
Uvodna beseda Jorge Bucay

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Sloviti stavek, s katerim se začenjajo pravljice, Nekoč pred davnimi časi, me spominja na neki drug znameniti izrek: Abrakadabra. Kakor to vidim sam, nam oba, vsak po svoje, omogočata vstop v čarobni univerzum – univerzum čustev, ki so najdragocenejša in najkoristnejša orodja na poti, da postanemo boljše in zrelejše osebnosti.«
- Jorge Bucay

Klasične pravljice so zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih. Bucay nam vsako interpretira po svoje in ponudi še nekaj »alternativnih« interpretacij, s katerimi bomo laže odkrivali mehanizme našega delovanja in našli pot do samospoznanja ter slednjič življenjskega zadovoljstva. Z ekskluzivnim uvodom, napisanim posebej za slovensko izdajo.

o knjigi v medijih:

»Ste se kdaj vprašali, kakšna so sporočila najbolj priljubljenih klasičnih pravljic za otroke? Kaj ljudje z njimi že stoletja pripovedujemo svojim potomcem? In ali so res namenjene samo njim? »Nikakor ne,« odgovarja argentinski zdravnik Jorge Bucay, eden najbolj priljubljenih in branih psihoterapevtov. Klasične pravljice so po njegovem zakladnica spoznanj o ljudeh in njihovih osebnostih. Bucay je o njih napisal celo knjigo, njegove interpretacije zgodb o Pepelki, Grdem račku, Rdeči kapici in drugih znanih zgodb pa so zbrane v knjigi Najlepše pravljice – da se bolje spoznamo
Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Recenzija Bukla

Priljubljeni argentinski psihoterapevt in pisatelj, po duši pa predvsem pripovedovalec zgodb, se v svoji najnovejši knjigi osredotoča na najlepše, vsem dobro poznane pravljice ter v čarobnem univerzumu razlaga človeško psiho in išče poti k osebni rasti. Pod drobnogled je vzel osem tradicionalnih pravljic, opisal njihovo vsebino in spremin­janje skozi zgodovino, povzel glavni nauk in ponudil alternativne razlage. Spoznamo lahko, kako so nas pravljice naučile pomembnih vrednot, kot so dobrota, potrpežljivost in odpuščanje, hkrati pa nas avtor povprašuje, kaj iz pravljic spoznamo sami, npr. kaj se lahko iz Pepelkine zgodbe naučimo o samospoštovanju? Vredno branja in temeljitega razmisleka.

Vanja Jazbec, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...