Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Osnove klasične psihoanalize

Osnove klasične psihoanalize
29,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sigmund Freud University Press
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-93861-3-2
Naslov izvirnika Psihoanaliz : učebnik dlja bakalavriata i magistratury
Prevod Helena Marko
Urejanje Alfred Pritz, Mihail Rešetnikov

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
540 g
316 strani
Tip knjige
učbenik
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Cilj tega učbenika je, da zainteresiranemu novincu pride nasproti na njegovi ravni splošne izobrazbe. Za uresničitev tega didaktičnega cilja je bilo potrebno odgovoriti na številna odprta vprašanja, kot so: kaj štejemo kot osnovo psihoanalize in mora biti vključeno v knjigo, kakšne so sodobne smernice v psihoanalitčni obravnavi in kako vidimo prihodnji razvoj tega področja v teoretičnem in praktičnem smislu. Ta knjiga poskuša najti to ravnovesje. 
Mihail Rešetnikov in Alfred Pritz

Recenzija Bukla

Kljub številnim psihoterapevtskim pristopom, ki so danes po znanstvenih kriterijih dokazali svojo učinkovitost, ostaja psihoanalitična terapija kot ena najstarejših šol v samem središču razvoja psihoterapije kot samostojnega poklica in znanstvene discipline. Študentom, ki se odločijo za zahtevno dolgoletno psihoanalitično izobraževanje, pa tudi terapevtom, ki jo že prakticirajo ali raziskujejo, se zato ni lahko orientirati po njeni pestri zgodovini ter hkrati ohranjati preglednost nad bohotenjem njenih sodobnih teoretičnih variacij in praktičnih aplikacij. Napisati dober učbenik, ki bi po eni strani postregel s preglednim in izčiščenim prikazom ključnih konceptov klasične psihoanalize in hkrati potegnil rdečo nit do njenih aktualnih trendov, je bil zato za skupino ruskih psihoanalitičnih terapevtov in dva vodilna urednika, mednarodno uveljavljena akademika, izjemno zahteven izziv, ki pa so mu bili kos. To se je pokazalo tudi v zagretosti učiteljev in študentov psihoanalize na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, ki so učbenik najprej uporabljali kot osnovno gradivo v angleškem prevodu in nato prispevali, da si je utrl pot tudi do slovenske izdaje. Ker pa so se v stopetdesetih letih razvoja psihoanalize njene ideje razširile tudi v medicino, psihologijo, filozofijo, sociologijo in kulturo nasploh, je knjiga zanimiva tudi za širše občinstvo. Za vse torej, ki jim je strokovna literatura prezahtevna, poljudno pisana pa preplitka, saj tudi v današnjem času psihoanaliza ni deležna manj predsodkov in nasprotnikov kot v Freudovem.

Miran Možina, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...