Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ozdravimo strah

Negovanje poguma kot zdravila za telo, um in dušo
Lissa Rankin
Ozdravimo strah
28,70 € 28,70 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,86 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Gnostica
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-229-129-7
Naslov izvirnika The fear cure
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Mojca Seliškar
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
460 g
289 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mnogi ljudje menijo, da nimajo dovolj poguma za soočenje s svojimi strahovi, vendar ga imajo mogoče več, kot si mislijo. Pogum raste enako kot mišica, ki se veča, če jo vsak dan nenehno uporabljate. Nekega dne, ko po njem sežete nalašč, ker je za vas nekaj resnično pomembno, boste mogoče prvič odkrili njegovo silo in moč.

Pri branju knjige Ozdravimo strah boste morda presenetljivo spoznali tudi to, da pogum ni nasprotje strahu. Nasprotje strahu je veselje. Zdi se, da zmogljivost veselja prihaja iz brezpogojnega odnosa do življenja, pripravljenosti, da se pokažete in soočite s čimer koli, kar je tam. To je odprtost, ki nas popelje onstran želje po nadzorovanju svojega življenja, v sposobnost praznovanja življenja. To nas pomakne iz nasprotujočega odnosa do življenja v izkušnjo skrivnosti in spraševanja, ki je v središču življenja. Nazadnje nas to lahko pozdravi.

V vsakem izmed nas je kraj onstran prednostne izbire, kjer ni miselnosti zmagaj ali izgubi in strahu, ki se z njo hrani. Knjiga Ozdravimo strah ponuja možnost zaupanja v življenje samo in spoznanje, da lahko izgubljamo le tako, da ne igramo. Ta čudovita knjiga govori o razumevanju in sprejemanju blagoslova svojih strahov, priznavanju njihove moči, da nas vodijo do naših krajev zdravljenja in nas osvobodijo, da živimo z radostjo. V njej bo vsak našel zdravilo za svoje rane.

Recenzija Bukla

Strah je naraven odziv na resnično nevarno situacijo. Vendar pa strah v sodobni družbi včasih postane splošen odziv na položaj, ki ljudem ni resnično nevaren. Lissa Rankin, ki jo v slovenščini že poznamo po njeni odmevni knjigi Z umom nad medicino, knjigo Ozdravimo strah intonira z osebno zgodbo, ko se je s prijateljico na njunem avtomobilskem potovanju v nekem predoru znašla v resnični življenjski nevarnosti, saj sta ju napadla in potem okradla dva oborožena moška. Takrat je doživela strah ob resnični nevarnosti, vendar pa so se enaki občutki kasneje vračali tudi ob povsem nenevarnih dogodkih. Kako prepoznati razliko med čistim in zamazanim strahom, kako racionalno pristopiti k izvijanju iz občutkov strahu, ki nimajo realne podlage, kako krepiti pogum in kako nasproti strahu postaviti veselje, je rdeča nit te prepričljivo napisane knjige.

Samo Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...