Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

O psihoanalizi povsem odkrito

Eduard Klain, ... [et al.]
O psihoanalizi povsem odkrito
22,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zavod za psihoterapijo
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-285-105-7
Naslov izvirnika O psihoanalizi sasvim otvoreno
Urejanje Bojan Varjačić Rajko

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
190 g
101 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoanaliza

Povej naprej

O knjigi

Prevod hrvaške knjige "O psihoanalizi povsem odkrito" prinaša v slovenski prostor svež veter psihoanalize. Hrvaški in slovenski avtorji besedil so aktivni psihoanalitiki, ki so seznanjeni tako s temeljnimi kot sodobnimi tokovi psihoanalize. Med seboj so si zelo različni, kar knjigo bogati, saj prikaže psihoanalizo z različnih zornih kotov. Knjigo sestavlja deset besedil, ki predstavijo psihoanalitično teorijo in prakso pa tudi psihoanalizo kot teoretično orodje, s katerim lahko pojasnimo, kritiziramo ali razumemo današnjo družbo in kulturo. Knjiga je namenjena tako strokovni kot laični publiki, saj psihoanalitične pojme in razmišljanja podaja v razumljivem jeziku, vseskozi pa ponuja tudi primere s terapevtskih seans. Bralec in bralka se bosta v knjigi lahko podučila, razmišljala o sebi in presojala današnjo družbo.

Knjigo so prevedli strokovnjaki s psihoanalitičnega področja. Pri prevajanju so imeli namen negovati in utrditi slovensko izrazoslovje s tega področja. V tem smislu je knjiga dragocena tudi za strokovno javnost, saj postavlja terminološke standarde.

Knjiga "O psihoanalizi povsem odkrito" je edinstvena v Sloveniji zaradi svoje širine, razumljivosti in izzivalnosti.

Recenzija Bukla

Zbornik Hrvaškega psihoanalitičnega društva, ki je sedaj preveden tudi v slovenščino, prinaša prispevke psiho analitkov, ki želijo na čim bolj dostopen, hkrati pa strokoven način profesionalne pa tudi običajne bralce seznaniti s temeljnimi področji psihoanalize. Tu so prispevki o vzpostavljanju odnosa med psihoanalitikom in pacienti, članek o psihoterapevtskem postopku ali kaj se dogaja v sobi in na kavču psihoanalitika, razlogi, zakaj se ljudje z zadržkom odločajo za obisk psihoterapevtov, pregledni članki o nezavednem, Ojdipovem kompleksu itn., skupaj z opredelitvami vloge očetov v sodobni družbi in širšim pogledom psihoanalize na sodobno družbo. Zbornik je še posebej dobrodošel, ker je nastal v okviru Slovenskega društva za psihoanalizo in psihoterapijo in Zavoda za psihoterapijo Ljubljana, saj nam marsikje ponuja tudi ustrezno terminologijo, ki na tem področju še ni povsem enovita.

Samo Rugelj, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...