Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sodobna transakcijska analiza

Novi uvod v transakcijsko analizo
Vann Jones, Ian Stewart
Sodobna transakcijska analiza
37,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Opportunitas
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-281-778-7
Naslov izvirnika TA today
Leto izdaje izvirnika 1987
Prevod Igor Mihael Ravnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
660 g
423 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoanaliza
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Transakcijska analiza (TA) je miselni model, ki nam omogoča razumevanje človekove osebnosti, odnosov in komunikacije. Razvil ga je pokojni zdravnik Eric Berne.
V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je TA doživela uspeh in slavo po vsem svetu. Širila se je z uspešnicami, kot sta Igre, ki jih igrajo ljudje in Rojeni za zmago.
Od takrat se transakcijska analiza čedalje bolj razvija. Teorija se je obogatila in razširila, avtorji so jo proučevali, ocenili in z opazovanjem preverili njeno uporabnost. Po Bernovi smrti (1970) so transakcijski analitiki uvedli v TA nove zamisli in metode, ki zdaj sestavljajo srčiko te stroke. Zdaj je široko mednarodno sprejet profesionalni pristop, ki povečuje učinkovitost delovanja na različnih področjih, od psihoterapije in svetovanja do vzgoje in izobraževanja, komunikacije ter izobraževanja managerjev.

Knjiga Sodobna transakcijska analiza je primerna za samostojno učenje ali pa kot osnovno gradivo za izobraževalne tečaje v visokošolskih ustanovah. V celoti zaobjema gradivo za osnovni izpit »TA 101«, ki ga uradno predpisuje Mednarodno združenje za TA (ITAA).

Recenzija Bukla

Ameriški psiholog Eric Berne (1910– 1970) se je v zgodovino psihologije zapisal po svoji transakcijski analizi, po kateri se človek v medsebojni komunikaciji odziva s perspektive enega od svojih naslednjih egostanj: kot otrok, kot roditelj ali pa kot odrasel človek, pri tem pa ves čas izpolnjuje svoj t. i. življenjski skript, ki si ga je v svojo življenjsko matrico zapisal že v precej zgodnjem otroštvu. V slovenščini že imamo prevedeni dve Bernovi knjigi Katero igro igraš? in Transakcijsko analizo v psihoterapiji, seveda pa sta ti dve knjigi nastali kot posamezna fragmenta Bernovega sestavljanja svoje celotne teorije. Transakcijska analiza po Bernovi smrti ni zastala, temveč se je aktivno razvijala naprej ter dobivala nove (znanstvene) privržence, med katerima sta tudi Ian Stewart in Vann Joines, ki sta akreditirana kot učitelja, supervizorja in psihoterapevta transakcijske analize, njen celoten pregled pa sta skušala zaobjeti v knjigi Sodobna transakcijska analiza. Ker je knjiga doživela ugoden odmev, sta pripravila še drugo izdajo (2012), ki je zdaj izšla tudi v slovenskem prevodu, v njej pa nas avtorja popeljeta v svet transakcijske analize. Pri tem ves čas izhajata iz Bernove dediščine, ki jo nadgrajujeta s kasnejšimi spoznanji s tega področja. Vsestransko uporaben priročnik transakcijske analize!

Samo Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...