Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lačni razumevanja

Alison Eivors, Sophie Nesbitt
Lačni razumevanja
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Obzorja
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-230-298-6
Prevod Maja Dolanc
Spremna beseda Karin Sernec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24,5 x 17,5 cm
420 g
200 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija

Povej naprej

Založnik o knjigi

\"Priročnik, ki naj mladim pomaga razumeti in premagati anoreksijo nervozo, \"LAČNI RAZUMEVANJA\" podaja na razumljiv, jasen in pregleden način številna teoretična izhodišča motenj hranjenja, s poudarkom na anoreksiji nervozi, ki temeljijo na trdnih temeljih znanja, kliničnih izkušenj in raziskav. Še pomembnejše pa je, da spreminja teorijo v prakso in terapevta, starša in mladostnika z motnjo hranjenja vodi preko cele vrste napotkov in nalog do končnega cilja, ki je sprejemanje samega sebe. Ključni mehanizem tega procesa je eksternalizacija, s pomočjo katere mladostnik z motnjo hranjenja loči, oddvoji sebe od bolezni. Knjiga je vredna branja, še večja pa je njena uporabna vrednost. S svojimi teoretičnimi osnovami in praktičnimi nasveti bo povezovala strokovnjake s področja motenj hranjenja, mladostnike, ki se borijo proti tej bolezni ter njihove starše in skrbnike in jih z roko v roki popeljala k skupnemu cilju: mladostnikovemu ozdravljenju.\" mag. Karin Sernec, dr. med.

Recenzija Bukla

Med pogoste bolezni modernega časa spadajo tudi motnje hranjenja, ki po ocenah strokovnjakov predstavljajo izraz globoke duševne in čustvene vznemirjenosti in nesprejemanja sebe. Priročnik ima uporabno vrednost tako za strokovnjake s tega področja kot za mladostnike, ki se borijo proti tej bolezni, in za njihove starše in skrbnike. V njem so pregledno predstavljeni vzroki za nastanek anoreksije nervoze, kot se take motnje imenujejo, in praktični nasveti za pomoč pri obvladovanju teh mehanizmov vse do končnega okrevanja. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...