Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umirjenost

Kako prepoznati zasvojenost, jo razumeti in poiskati pot iz nje
Sanja Rozman
Umirjenost
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-241-776-5
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Aleksandra Kocmut

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16 cm
520 g
286 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > psihoterapija

Založnik o knjigi

Sanja Rozman v svoji novi knjigi opisuje celovit sistem okrevanja od zasvojenosti, po katerem uspešno deluje že dvajset let. Umirjenost, prvi del trilogije o nekemičnih zasvojenostih, govori o tem, kako zasvojenost prepoznati, jo razumeti in poiskati pot iz nje. Tudi tisti, ki niso zasvojeni, so pa sprejeli v življenju nekaj kompromisov preveč, se bodo lahko našli v njej in naravnali v pravo smer.

Recenzija Bukla

Znana psihoterapevtka in avtorica mnogih uspešnic iz področja zasvojenosti (Sanje o rdečem oblaku, Peklenska gugalnica, Zaljubljeni v sanje itn.) pripravlja obsežno tridelno strokovno monografijo, v kateri želi predstaviti celovit sistem okrevanja od zasvojenosti ali posledic travme. Njen prvi del, Umirjenost, je izšel pred kratkim in se nanaša na prvi korak - streznjenje zasvojenca. In ko govori o zasvojenosti ima Rozmanova v mislih zelo raznovrstne odvisnosti, od zasvojenosti z odnosi, s seksualnostjo, hrano, hazardiranjem, sodobnimi elektronskimi mediji, pa tudi z delom, denarjem, zadolževanjem in tveganjem. V knjigi celovito in pregledno opiše vse, kar zasvojen človek potrebuje, da bo lažje razumel svojo bolezen. Namenjena je prvemu koraku, začetku zdravljenja, ko mora bolnik obračunati z zanikanjem, potem ustaviti svoje škodljivo vedenje, poskrbeti za telesno zdravje in poiskati pomoč v podporno skupini. Knjiga je dopolnjena z izpovedmi resničnih ljudi, ki govorijo isti »zasvojenski« jezik in omogoča bralcu, da lažje sočustvuje z njimi in hkrati identificira svoje težave. Kmalu bosta sledili še knjigi Pogum in Modrost, ki bosta zasvojencem pomagali znova poiskati sebe, se osvoboditi bremen preteklosti in zakorakati v novo živ ljenje in boljše odnose.

Renate Rugelj, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...