Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Planet Asperger

Kažipot za starše otrok z motnjo avtističnega spektra
Mojca Mihelčič
Planet Asperger
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba Mladika
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-205-243-0
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Tamara Šenk
Urejanje Barbara Mušič

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 19 cm
320 g
55 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija > razvojna psihologija
družina, vzgoja in izobraževanje
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mojca Mihelčič bo s svojo knjigo, svojim knjižnim prvencem, v veliko pomoč marsikateri slovenski družini. Njen Planet Asperger je namreč eno redkih del o Aspergerjevem sindromu pri nas. Avtorica v knjigi na najbolj prijazen, humoren in razumljiv način razkriva vse pasti in koristi, ki so njeni družini pomagale, da je postalo življenje na planetu Asperger tudi lepo. Mojčin »kažipot« ponuja staršem otrok z motnjo avtističnega spektra ogromno nasvetov in priporočil, od katerih je mogoče katero staršem še neznano. In to je tisto, kar je pomembno. Deliti izkušnje in znanje.

Planet Asperger ni samo pripoved o starševstvu, partnerstvu in življenju, precej drugačnem, kot si ga človek predstavlja, ko pred porodom prvega otroka izbira znamko plenic, barvo vozička in didaktične igrače. Je predvsem nepričakovano iskreno in briljantno humorno besedilo o potovanju skozi neznano, dobrodošlo vsakomur, ki se kdaj sprašuje o mejah svoji zmožnosti, pravilnem in napačnem pri vzgoji in skrbi za otroke, krivdi in odgovornosti, zaupanju vase in v druge.

Recenzija Bukla

»Punčke so sicer navdušene nad živo igračko, ki jo lahko obuvajo in prestavljajo po mili volji, ampak zanj to ni preveč vzgojno … Nikoli se nič ne pritožuje, a ga tudi nič ne zanima, nič ga ne motivira. Vse bi samo opazoval z varne razdalje,« je kratko, a slikovito poročilo z vrtca o fantu G s planeta Asperger. Tanka, prijazna, duhovita in nadvse praktična knjiga o življenju z otrokom, ki ima motnjo avtističnega spektra, je branje, ki ga priporočam vsem. Popisane so razvojne stopnje, od neodzivnega dojenčka do faze nenehnega govorjenja, če poenostavim. Toda nič ni enostavno, ne zanj ne za njegove bližnje. Kar je nam prirojeno s kulturo, samoumevno, je za njih vir neskončnega čudenja. »Zakaj Lačni Franz pôje, namesto da bi jedel,« je le eno v nizu mnogih vprašanj. Sliši se precej logično, kajneda? Knjigo dopolnjujejo natančni in kratki opisi različnih stanj, razvojnih obdobij, predvsem pa praktični nasveti, kako obravnavati napade jeze, krotiti vprašanja, ponavljanja, otroka opazovati, kako govoriti, kaj storiti in kdaj ne odreagirati, so le nekateri izmed napotkov kako sobivati z »aspijem«. Ne nazadnje je pomembno tudi to, kako naj si baterije polnijo straši. Srčna knjiga.

Jedrt Jež Furlan, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...