Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko

Matija Svetina, Maja Zupančič
Uvod v razvojnopsihološko diagnostiko
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Zbirka Razprave Filozofske fakultete
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-237-501-0
Leto izdaje izvirnika 2012

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,6 cm
420 g
224 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija > razvojna psihologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Monografija obravnava problematiko razvojnopsihološkega ocenjevanja in diagnosticiranja, od teoretskih temeljev, izbora, priprave in izvedbe, do interpretacije rezultatov. Avtorja v delu najprej opredelita področje razvojnopsihološke diagnostike, podata pregled in razvrstitev metod ter praktičnih in etičnih problemov diagnosticiranja, nato pa predstavita aktualne razvojne preizkuse, vključno s teoretskimi temelji, merskimi značilnostmi ter prednostmi in pomanjkljivostmi njihove rabe. Predstavljeni preizkusi so izbrani premišljeno, od presejalnih in projekcijskih postopkov do vprašalnikov osebnosti in testov inteligentnosti.

Knjiga je namenjena psihologom na področju raziskovanja in v praksi, v izobraževanju, zdravstvenih in svetovalnih ustanovah, strokovnjakom na interdisciplinarnih področjih, tistim, ki pri svojem strokovnem delu sodelujejo s psihologi pri obravnavi različno starih posameznikov, pa tudi kot del nepogrešljivga gradiva pri študiju psihologije. (iz recenzij)

Recenzija Bukla

Avtorja, domača profesorja za razvojno psihologijo, sta skozi več tematskih poglavij obravnavala najpomembnejša dognanja v zvezi z ocenjevanjem otrok, mladostnikov in odraslih v Sloveniji in po svetu. V obsežni študijski monografiji sta ponudila celovit pregled trenutnega stanja razvojnopsiholoških raziskav, razložila sta osnove diagnosticiranja in tehnike psihološkega ocenjevanja otrok, analizirala splošna pravila in pregledala praktične probleme, ki pri tem nastajajo. Knjiga je namenjena psihologom, ki delajo na področju izobraževanja v zdravstvenih in svetovalnih ustanovah, zainteresiranim staršem, monografija pa je tudi nepogrešljivo gradivo za študente psihologije.

Renate Rugelj, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...