Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Samopodoba v diferencialni psihologiji

Darja Kobal Grum
Samopodoba v diferencialni psihologiji
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete
Zbirka Razprave Filozofske fakultete
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-237-937-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16,5 cm
310 g
153 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Monografija pregledno in koncizno obravnava vsa pomembna področja samopodobe z diferencialno psihološkega vidika in pomeni zelo pomemben znanstveni dosežek v psihologiji. Izsledki raziskav, vključujoč avtoričina lastna raziskovanja, imajo v prvi vrsti teoretski znanstveni pomen, ki bogati fond psiholoških znanstvenih spoznanj, vendar imajo tudi velike možnosti, da bodo uporabljeni v aplikativne in praktične namene. (Janek Musek)

Recenzija Bukla

Diferencialna psihologija se sprašuje, kako se ljudje med sabo razlikujemo in zakaj ter ali je mogoče individualne razlike tudi napovedati in kako. Med množico pojmov, ki jih obravnava ta psihološka poddiscip lina, najdemo tudi samopodobo, ki je razširjen poljudnopsihološki, zlasti pa laičnopsihološki pojem. Hitrih knjig na temo samopodobe, predvsem pa samozavesti, ne manjka, toda samopodobo je treba premerjati z različnih kvalitativnih vidikov. Knjiga preuči razvoj obravnavanega pojma v minulih petdesetih letih, svoja spoznanja pa gradi na raziskavah, ki samopodobo premerjajo skozi spol, izobrazbo, posebne potrebe, nacionalnost, kulturo itd. Blizu je tudi pojem identitete, saj se oba pojava stabilizirata prav v obdobju mladostništva, kar nekaj strani pa je posvečenih tudi pojmu samospoštovanja. Povsem na koncu že lahko govorimo o osebnosti, v katero se zlijejo vsi omen jeni dejavniki, v upanju, da bo emocionalna stabilnost prispevala k samopodobi, ki bo zanj ali zanjo pozitivna.

Žiga Valetič, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...