Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Skrivnost nadarjenosti

Veličina se ne rodi. Vzgojimo jo.
Daniel Coyle
Skrivnost nadarjenosti Prednaročilo -20%
19,90 € 24,90 € Prihrani 5,00 €
Knjiga izide predvidoma 27. avgusta 2024. Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska. Brezplačna poštnina (v Slovenijo) Prednaročniška cena 19,90 € velja za naročila, ki so oddana in plačana do 26.08.2024 do polnoči.
Plačilo je mogoče po predračunu, s kreditno kartico ali preko PayPala.

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Angažirano
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7136-86-9
Naslov izvirnika The Talent Code
Podnaslov izvirnika Greatnes Isn't Born. It's Grown. Here's How.
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
420 g
293 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
knjige umco
družbene vede
psihologija in psihiatrija
družbene vede > sociologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Skrivnost nadarjenosti bo izšla 27. avgusta.
Prednaročniška cena 19,90 € velja do izida. Dostava je brezplačna.
Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska.
Prednaročniška cena velja zgolj v primeru, da bo plačana prednaročniška cena do dneva izida knjige.

Če bi poleg knjige Skrivnost nadarjenosti naročili še kakšno drugo knjigo, ki bi jo želeli imeti prej, naročite knjigo Skrivnost nadarjenosti ločeno. V nasprotnem primeru bo celotno naročilo oddano šele ob izdaji knjige.

 

Nadarjenost.
Imaš jo ali pa ne.
V resnici to ni res.

Avtor knjige Skrivnost sodelovanja, najboljše poslovne knjige leta 2023 po izboru Združenja Manager in GZS - ZKZK

»Salamensko dobro branje.« – Tome Peters, avtor knjige In Search of Excellence

V odmevni knjigi Skrivnost nadarjenosti nas večkrat nagrajeni publicist Daniel Coyle, avtor knjige Skrivnost sodelovanja, ki je v Sloveniji prejela nagrado za najboljšo poslovno knjigo, popelje v središče vrhunskih raziskav, ki jasno kažejo, da nadarjenost ne izhaja iz nekega mističnega vira, pridobljenega ob rojstvu, temveč je to nekaj, kar se lahko neguje in razvija. 

V svojem procesu odkrivanja izvorov nadarjenosti Coyle preiskuje talentirane ljudi pri njihovem delu na tako različnih področjih, kot sta glasbena šola v Dallasu in teniška akademija blizu Moskve, da bi pokazal, kako je naše nevronsko omrežje mogoče spreminjati glede na konkretno nalogo, ki jo opravljamo. Coyle skuša dognati, kaj se zgodi, ko na videz popolnoma neizraziti posamezniki naenkrat naredijo velik korak naprej, ob tem pa razkrije, zakaj so nekatere metode poučevanja bistveno bolj učinkovite kot druge.

Knjiga Skrivnost nadarjenosti nam pokaže, kako lahko v popolnosti izkoristimo svoje potenciale, če treningu svojih možganov določimo pravo smer.

Iz knjige

»Skrivnost nadarjenosti temelji na revolucionarnih znanstvenih odkritjih v zvezi z mielinom, živčnim izolatorjem, za katerega nekateri nevrologi menijo, da je sveti gral pridobivanja sposobnosti. Vsako našo veščino, pa naj gre za igranje bejzbola ali Bacha, tvorijo verige živčnih vlaken, ki prenašajo drobne električne impulze – signale, ki potuje po vezju. Mielin tvori ovoj teh živčnih vlaken, podobno kot plastična izolacija obdaja bakreno žico. Signal je zato močnejši in hitrejši, saj izolacija preprečuje, da bi se električni impulzi porazgubili v okolico. Ko na pravilen način sprožimo ta naša vezja – ko vadimo igranje not ali zamah z bejzbolskim kijem –, se okoli živčnega vezja ovijajo plasti mielina, vsaka nova plast pa doda nekaj več sposobnosti in hitrosti. Čim debelejši je mielin, tem boljša je izolacija, tem hitrejši in natančnejši pa so tudi naši gibi in misli.«

O AVTORJU

Daniel Coyle je avtor knjižnih uspešnic in dolgoletni svetovalec številnim zelo uspešnim podjetjem, kot so Microsoft, Pixar ter Google. V Sloveniji ga poznamo kot soavtorja odmevne Skrivne dirke, knjige o dopinških škandalih, ki jo je napisal skupaj s kolesarjem Tylerjem Hamiltonom, knjigo Skrivnost sodelovanja pa so Bloomberg, BookPal in Business Insider razglasili za najboljšo poslovno knjigo leta. Po izboru Združenja Manager in GZS - ZKZK pa je nagrado za najboljšo poslovno knjigo leta dobila tudi pri nas.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...