Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sram

Če povem, bom umrl
Boris Cyrulnik
Sram
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-241-673-7
Naslov izvirnika Mourir de dire. La honte
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Alenka Zgonik
Urejanje Špelca Mrvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 16 cm
340 g
176 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Založnik o knjigi

»Če si želite izvedeti, zakaj nisem nič povedal, samo raziščite, kaj me je prisililo k molku.« Sramujoči si želi spregovoriti, vendar ne more odpreti ust, tako zelo se boji vašega pogleda. Molči ne le iz strahu pred vašim pogledom, temveč tudi zaradi občutka krivde, da bi še vas pahnil v svojo nesrečo, če bi spregovoril. Zato namesto o sebi pripoveduje pretresljivo zgodbo o nekom drugem.
Vsakogar izmed nas je že bilo kdaj sram, pa če je trajalo dve uri ali dvajset let. Vendar sram, ta zastrupljevalec življenja, ni usoda, ki bi se ji ne mogli iztrgati, pravi Boris Cyrulnik v svoji globoki in ganljivi analizi sramu, zgrajeni na temelju najnovejših dognanj nevroznanosti in psihologije.
Knjiga Sram nam bo pomagala premagati občutke krivde in si znova pridobiti smelost in občutek svobode.

Recenzija Bukla

Cyrulnik (1937), psihiater judovskega rodu, pisec ­poljudnoznanstvenih psiholoških knjig, je knjigo Sram iz leta 2010 zasnoval na lastni izkušnji, ko je med drugo svetovno vojno uspel preživeti, ker so mu spremenili ime, s katerim je zatajil svoj rod, kar se je razrešilo šele desetletja pozneje, ko biti Jud ni bila več stigma. Cyrulnik sramovanje, ki se ga lahko nekateri oklepajo in v njem vztrajajo tudi za ceno življenja (čeprav ga ljudje lahko skrivajo na različne načine, denimo za masko ravnodušnosti ali cinizma), opiše poglobljeno in širokopotezno, skozi literaturo, psihologijo, sociologijo, vzgojo, človekov razvoj od otroštva naprej itn., za bralca dojemljivo, vseeno pa dovolj zahtevno, da od njega zahteva stalno pozornost in združevanje na prvi pogled nepovezanih podatkov. Knjiga, ki te pripravi, da začneš kopati po lastni duši in jo raziskovati.

Samo Rugelj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...