Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vihar v glavi: moč najstniških možganov

Daniel J. Siegel
Vihar v glavi: moč najstniških možganov
34,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Družinski in terapevtski center Pogled
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93462-1-1
Naslov izvirnika Brainstorm, The Power and Purpose of the Teenage Brain
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Leah Pearlman
Prevod Lučka Lučovnik
Urejanje Barbara Vister, Andreja Vukmir Brenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
430 g
225 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družina, vzgoja in izobraževanje

Založnik o knjigi

Siegel v knjigi staršem pokaže, kako lahko razvojno najbolj zahtevno obdobje v življenju otrok, postane najbolj izpolnjujoče in kako lahko starše nagradi.

V starosti med 12. in 24. letom se v možganih mladostnikov dogajajo velike spremembe. To pri mladostnikih povzroča čustvovanje, odzive in vedenje, ki starše in druge odrasle pogosto prestraši. Ni čudno, da se starši svojim mladostniškim otrokom včasih približujejo v strahu, spet drugič pa se nanje jezno odzivajo.

Priznani nevropsihiater dr. Daniel Siegel v uspešnici Vihar v glavi, pokaže kako lahko staršem in mladostnikom znanje o možganih pomaga, da jih morebitni spori in viharji lahko še močneje in globlje povežejo. Predvsem pa, da drug drugega lažje razumejo.

Knjiga tako starše kot mladostnike seznanja z osnovnim nevrološkim znanjem, da se lažje razumejo. Hkrati pa jih s praktičnimi metodami opremi, da to zahtevno obdobje lažje zdržijo in da jih ne razdruži, pač pa še močneje poveže.

Recenzija Bukla

Profesor klinične psihiatrije na UCLA School of Medicine, na Oddelku za kulturo, možgane in razvoj, je avtor številnih znanstvenih konceptov, ki jih predstavlja na različnih predavanjih in v svojih knjigah (npr. Celostni razvoj otroških možganov). Najnovejša knjiga, ki je pred nami, se je kmalu po izidu uvrstila na New York Timesov seznam najbolje prodajanih knjig in raziskuje, kako razvoj možganov vpliva na vedenje najstnikov, kako se čutenjsko prebujajo in zakaj se vedejo tako, kot se. Avtor, tudi sam oče dveh mladostnikov, se zaveda, da se bistvo sprememb mladostnikovih možganov skriva v naslednjih točkah: povečan čustveni naboj, vključitev v družbo, iskanje novih izkušenj in ustvarjalno raziskovanje, ki omogoča nov pogled na svet. To je hkrati tudi bistvo zdravega življenja na splošno in ključno za nadaljnji razvoj značajskih lastnosti človeka. Knjiga je razdeljena v štiri večja poglavja, od katerih avtor v prvem ponazori bistvo mladostništva, v drugem rast in razvoj možganov v tem obdobju, v naslednjem obravnava odnose, ki oblikujejo mladostnikovo identiteto, in v zadnjem prinaša ideje za lažje shajanje s spremembami in izzivi mladostništva. Po avtorjevem prepričanju to obdobje ni le vir težav in nadlog, ki jih je treba »pač prerasti«, ampak je tudi izvir poguma in ustvarjalnosti. Priporočljivo branje tako za mladostnike kot njihove starše in učitelje.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...