Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vzgoja brez drame

Celostni razvoj otroških možganov; Umirimo kaos in spodbudimo duševni razvoj otroka
Tina Payne Bryson, Daniel J. Siegel
Vzgoja brez drame

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družinski in terapevtski center Pogled
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93462-3-5
Naslov izvirnika No-drama discipline
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Lučka Lučovnik
Urejanje Andreja Vukmir Brenčič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
380 g
202 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
psihologija in psihiatrija
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga je v bistvu nadaljevanje knjige Celostni razvoj otroških možganov, posebej njenega prvega dela. Poleg nekaterih nevroloških tem bolj poglobljeno obravnava vzgojo kot tako ter vzgojne prijeme, ki jih uporabljamo v kritičnih in dramatičnih trenutkih z našimi otroki. Zato tudi naslov Vzgoja brez drame. Knjiga nam ob številnih primerih iz vsakdanjega življenja staršev ponuja konkretna sistematična navodila: kako ravnati in se odzivati na naše otroke v trenutkih, ko nam je z njimi težko, ko so vznemirjeni in se zdi, da nič ne zaleže, ko naredijo nekaj, česar ne bi smeli. In ko se nam zdi, da tudi mi ne zmoremo več. 

Svoje trditve avtorja podkrepita s sodobnimi nevrološkimi raziskavami, ki potrjujejo, zakaj so razumevajoči odzivi boljši za razvoj naših otrok in za njihove možgane. Ob branju tega zanimivega dela bomo spoznali, kako svojim otrokom še vedno lahko postavljamo meje ter jim pomagamo, da se razvijajo v uravnotežene in odgovorne mlade odrasle.

Knjiga je utemeljena na najnovejših znanstvenih raziskavah o možganih. Predstavlja, kako se razvijajo možgani otrok, kaj zmorejo razumeti in česa ne, kako se odzivajo in kaj se v interakciji dogaja ne samo v otroških, ampak tudi v odraslih možganih staršev.

Kljub zahtevni temi je knjiga napisana tako, da jo lahko razumemo. Napisana je tudi kot priročnik, v katerem je opisanih 12 praktičnih metod, ki nam pomagajo, da s svojimi otroki preživimo težke trenutke, hkrati pa v teh zahtevnih situacijah spodbujamo integracijo možganov.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...