Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zgodbe upanja

Primeri celostnega zdravljenja odvisnosti
Zgodbe upanja
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ebesede
Zbirka Terapevt
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6922-54-8
Spremna beseda Renata Salecl, Martina Tomori
Urejanje Maja Rus-Makovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
560 g
321 strani
Tip knjige
zbornik
Kategorije
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Deset odstotkov prebivalcev Slovenije prekomerno uživa alkohol – večina od njih je verjetno zasvojena. Če upoštevamo še njihove družinske člane in prijatelje, se s to težavo tako ali drugače ukvarja več kot pol države. Čeprav je odvisnost družbeno zaznamovana, gre za bolezen, ki jo je mogoče zelo uspešno zdraviti. Knjiga bo vse, ki se na tak ali drugačen način srečujejo s to najpogostejšo težavo na področju duševnega zdravja, navdala z upanjem, da je rešitev mogoča. Odvisnikom bo pokazala pot iz krize, njihovim bližnjim pa bo pomagala razumeti, kaj se z zasvojenim človekom dogaja na telesni in duševni ravni ter kako lahko tudi sami pripomorejo k ozdravitvi in popolni preobrazbi. V knjigi boste lahko prebrali:

• Najbolj pogosta vprašanja in odgovore v zvezi z odvisnostmi.
• 29 pretresljivih in resničnih slovenskih zgodb posameznikov, ki so se spopadli s svojo odvisnostjo in jo ob pomoči terapevtov uspešno premagali.
• Sodobna dognanja stroke, ki vseskozi išče in razvija nove metode za boj proti različnim oblikam odvisnosti. Delo je namenjeno vsem, ki se soočajo s težavami in posledicami, ki jih povzročajo različne oblike odvisnosti: Vsebine, ki jih prinašajo Zgodbe upanja, bodo koristne za paciente, njihove svojce in prijatelje, pa tudi za različne strokovnjake, ki se pri svojem delu srečujejo z žrtvami odvisnosti.

Recenzija Bukla

Knjiga je plod dela več avtorjev, večinoma terapevtov in njihovih pacientov, ter njihovih zgodb, spremno besedo k njej pa je napisala Renata Salecl. Gre za nekakšen vademekum tradicionalnega zdravljenja odvisnosti pri nas s poudarkom na zdravljenju alkoholizma, ki je v Sloveniji najbolj razširjen, delo pa je primerno tako za splošno kot tudi bolj strokovno javnost. Zastavljeno je tridelno. V prvem, splošnemu bralcu namenjenem delu seznanja z osnovnimi pojmi v zvezi z odvisnostmi in odgovarja na najbolj pogosta vprašanja, od tega, ali je odvisnost motnja in/ali bolezen, kakšne so razlike med odvisnostmi, denimo med alkoholizmom in odvisnostmi od drog itn. V drugem delu postreže z življenjskimi zgodbami skoraj tridesetih ljudi, ki so tako ali drugače zdrknili v odvisnost, se krajši ali pa tudi daljši čas borili z njo, potem pa s pomočjo terapevtov in zdravljenja dosegli vsaj približno izboljšanje. Zadnji del pa je posvečen strokovnejšemu delu, v katerem vsak od avtorjev obdela en vidik (analiziranja in zdravljenja) odvisnosti, skupaj s farmakoterapijo alkohola.

Renate Rugelj, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...