Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Katoliška cerkev: raj za pedofile in pekel za njihove žrtve?

Ali je tudi papež Frančišek prikrival spolne zlorabe otrok?
Vladko Began
Katoliška cerkev: raj za pedofile in pekel za njihove žrtve?
27,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-95319-0-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
600 g
506 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Spolne zlorabe otrok so hud zločin. Ko so eni trpeli, so drugi »uživali«. Ti drugi so seveda storilci. Med vsemi temi so poseben primer kleriki katoliške cerkve. To pa zato, ker so bili otrokom predstavljeni (in so še), kot da so praktično sam Bog na Zemlji. In s tem vredni popolnega zaupanja.

Katoliška cerkev dobro ve, da je spolna zloraba otrok kršitev šeste Božje zapovedi, pa je kljub temu mnogo pedofilskih klerikov premeščala iz kraja v kraj in jim tako omogočila nadaljnje spolne zlorabe. Vse to je prikrivala pred javnostjo in državo.

»Nič ni namreč skrito, kar se ne bi razodelo, in nič zakrito, kar se ne bi spoznalo in prišlo na dan,« so besede Jezusa iz Nazareta iz njegovega Govora na gori. (Lk 8,17) To se tudi sedaj uresničuje. Cerkveni zločini se razkrivajo, tudi s področja spolnih zlorab otrok in odraslih.

Recenzija Bukla

Pedofilske afere in druge spolne zlorabe klerikov so strašen, neizbrisen madež, ki od znotraj prhni temelje Katoliške cerkve. Obsežna knjiga (506 strani) je zbir pričevanj o razsežnosti spolnih zlorab, pri čemer opozarja, da gre le za vrh ledene gore, saj se le malo žrtev odloči za razkritje storilcev. Avtor uvodoma seže v preteklost pedofilije v Katoliški cerkvi, nato oriše, kako otrok postane žrtev »božjega moža«, kakšne so strategije zločincev in prikrivanja zločina. Nato sistematično, poimensko sledi množičnim storilcem in tistim v cerkvenih vrhovih, vključno s škofi, nadškofi, kardinali in papeži, ki so za pedofilske afere vedeli, a so o njih molčali ali pa jih namerno prikrivali. Navaja sodne procese, epiloge in posledice za vpletene v ZDA, na Irskem, v južnoameriških državah, v Avstraliji in Evropi. Slovenskega bralca se še zlasti dotaknejo poglavja, ki obravnavajo pedofilske afere v Sloveniji; obsojene storilce, primere načinov prikrivanja, konkretne odzive cerkvenih vrhov ob javnem razkritju, načine izmikanja odgovornosti, mnenja pravnikov in odločitve sodišč. Zaključi s predlogi za ukrepe, ki bi preprečili možnosti za spolno zlorabo otrok in mladih.

Maja Črepinšek, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...