Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Angel preprostosti in drugi nebeški glasniki, ki olajšajo življenje

Anselm Grün
Angel preprostosti in drugi nebeški glasniki, ki olajšajo življenje
15,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče
Zbirka Duhovna rast
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-265-176-3
Naslov izvirnika Der Engel der Einfachheit und andere himmlische Boten, die das Leben leichter machen
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Barbara Babšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
220 g
139 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
religija > krščanstvo
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Anselm Grün nas seznanja z nebeškimi glasniki, ki nam želijo pokazati, da je preprosto življenje vedno tudi srečno življenje. Spodbujajo nas, da bi tudi sami šli po poti, ki dela življenje lažje in preprostejše. Vse ima svoj čas. In vsak čas ima svojega angela. Skupno jim je, da olajšajo življenje in nas popeljejo naprej po poti k intenzivnejšemu in bolj srečnemu življenju. Ali kot pravi avtor: Zaupajte angelom, da bodo tudi vas vzeli pod svoje okrilje, vas varovali in vašo dušo opremili s krili upanja in občutkom svobode. Duša, ki dobi krila, živi lahkotneje. Vedno znova lahko poleti in si vse ogleda s perspektive od zgoraj, vidi situacijo skozi humor in jo lahkotneje sprejema.

Recenzija Bukla

Anselm Grün, spoštovani benediktinec, s svojimi številnimi knjigami in predavanji oblikuje pogled na današ­njega človeka, njegova vprašanja in iskanja. Je cenjen mislec in sopotnik iščočim, tolažnik, zaupnik, svetovalec, spodbujevalec in eden najbolj branih katoliških pisateljev – tudi med slovenskimi bralci – tako med katoliškimi kot nekatoliškimi, njegova razmišljanja se dotikajo srčike vsakega človeka ne glede na njegovo veroizpoved in svetovni nazor. Grün verjame v človeka, pozna njegove stiske in bolečine. Njegovi Angeli (in preostale knjige) so bili večkrat ponatisnjeni in so potolažili marsikatero ranjeno srce. V knjižicah Poti skozi depresijo, Najti notranji mir ter Angel prepros­tosti se bo bralec zagotovo napojil tako z nasveti kot milostjo, s tolažbo, objemom besed, ki jih človek, lačen človeške bližine dandanes tako potrebuje – prava bližina se občuti in ne zamenjuje za karkoli pač že, ampak se mora človek najprej srečati sam s seboj – tudi skozi depresijo oz. potovanje skozi »temno noč« duše. »V svojem življenju bodi odprt za vse. Toda vedno sledi svoji zvezdi. Dovoli, da te vznemiri vse, kar te sreča. Stopi v skrivnost življenja. Išči z vsemi svojimi čuti. Poskusi osvojiti vse višine in globine življenja.« Tri drobne, dragocene knjižice, ki bodo pri bralcih zagotovo (p)ostale na nočnih omaricah, v (potovalnih) torbah – brane in premišljevane in njihovih dragocenih modrosti kar ne bo zmanjkalo.

Sabina Burkeljca, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...