Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Cerkev pred izzivom stoletij

Franc Rode
Cerkev pred izzivom stoletij

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-232-0
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 11,5 cm
240 g
160 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

O knjigi

Rojena od zgoraj, a postavljena v čas, se je Cerkev srečala z raznimi duhovnimi in kulturnimi tokovi, se prilagajala različnim družbenim in političnim sistemom, izkusila sovraštvo in preganjanje, a je v jedru vedno ostala ista. Glede na napade, ki jih je doživela od zunaj, in na lastne notranje slabosti, bi se morala – človeško gledano – že zdavnaj zrušiti. A to se ni zgodilo. Po dva tisoč letih je Cerkev tu. Ponekod nekoliko upehana, drugod sveža in polna mladostnega zagona. V njenem temelju je torej moč, ki ni od človeka.

Recenzija Bukla

Knjiga prinaša zgodovinski pregled življenja Cerkve od začetkov do sodobnosti. Začela se je na binkoštni dan. Apostoli so jo razširili po svetu, spreobračali pogane, mučeniki so zanjo umirali. V zgodovini je bila nenehno pred izzivom, kako sobivati s posvetno oblastjo, spopasti pa se je morala tudi z razdori znotraj nje same, kar je celo pripeljalo do dveh hkratnih papežev. Razdori so vplivali na sedanjost, saj kljub ekumenskim poskusom od reformacije ni enotne vesoljne Cerkve. Znašla se je tudi pred napadi drugih religij, najmočnejši nasprotnik je islam, ki svojo sveto vojno v Evropi vodi že več stoletij.
Cerkev je preživela vse napade in preganjanja in v jedru ostala ista. Zdaj se spopada predvsem z ideološkimi izzivi: relativizmom, pri katerem so si misli enakovredne, pomembno je le osebno izkustvo, in sekularizmom, ki izključuje Boga iz življenja in človekove zavesti.

Katja Cingerle, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...