Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

DOCAT: Kaj storiti?

Družbeni nauk katoliške Cerkve
DOCAT: Kaj storiti?
18,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ognjišče, Slomškova založba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-265-170-1
Ilustracije Alexander von Lengerke
Prevod Marjan Turnšek

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21 x 13 cm
440 g
320 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

O knjigi

DOCAT je pljudna predstavitev družbenega nauka katoliške Cerkve. Razdeljen je na 12 poglavij, ki obravnavajo vsa najpomembnejša področja družbe kot celote. Še posebej nagovarja mlade in jih usmerja, da delujejo po maksimah resnice, pravičnosti in ljubezni. V DOCAT-u predstavljen družbeni nauk ne prihaja od tega ali onega papeža niti od tega ali onega učenjaka. Temveč, kot pravi papež Frančišek, prihaja iz srca evangelija, prihaja od Jezusa samega. Saj je Jezus Božji družbeni nauk.

Recenzija Bukla

DOCAT je poljudna predstavitev socialnega in družbenega nauka Katoliške cerkve. Še posebej mladi naj bi se čutili z njim nagovorjeni k prebiranju izvirnih cerkvenih dokumentov in k usmerjanju svojega delovanja po maksimah resnice, pravičnosti in ljubezni. Uvod v knjigo je napisal papež Frančišek, ki pravi: »Kristjan, ki v teh časih ni revolucionar, ni kristjan,« in vernike vedno znova vabi, naj si aktivno prizadevajo za drugačen, pravičnejši svet. Knjiga je razdeljena v trinajst obširnih vsebinskih sklopov. Sestavljeni so iz vprašanj in odgovorov, citatov in odlomkov iz pomembnih cerkvenih dokumentov. Delo je razgibano, sodobno oblikovano in za branje ter učenje zanimivo za vse vedoželjne in odprte za pozitivne izkušnje ter nauke krščanske Cerkve.

Sonja Juvan, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...