Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Drobni koraki velikih junakov

Šmarnice za otroke
Mateja Gomboc
Drobni koraki velikih junakov
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-188-0
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 15 cm
120 g
71 strani
Tip knjige
otroško in mladinsko leposlovje
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let
religija > krščanstvo
otroško in mladinsko > od 4 do 8 let

Založnik o knjigi

Mali junaki iz nekega mesta se vsak dan srečujejo v šoli, na igrišču in vsak večer tudi pri šmarnicah. Prihajajo iz različnih družin, v katerih se vsak po svoje trudijo biti čim boljši, tako do staršev kot do bratcev in sestric. Včasih jim ne uspe. Pa tudi v šoli ne gre vedno vse kot po maslu ... Ko se zvečer srečujejo pri šmarnicah, rešujejo skupaj s kaplanom Miho številne zagate, v katerih se znajdejo čez dan, in iščejo odgovore na vprašanja, ki se jim porajajo. Kako bi to rešil Jezus? Kako tudi nas bodri Mati Marija? Kakšen zgled so nam svetniki? Bi lahko tudi mi postali takšni? Tako drobni koraki iz malih naredijo velike junake.

Recenzija Bukla

V življenju štejejo mali koraki, kajti le z njimi lahko delamo velike spremembe, je glavno sporočilo te prikupne knjižice. V ospredju dogajanja je peščica malih junakov, ki se vsak večer zbirajo pri šmarnicah, posebnih majskih mašah. Otroci imajo srečo, da jih skozi številna življenjska vprašanja, tegobe in dvome, ki se jim porajajo vsakodnevno, spretno peljejo najrazličnejši predstavniki »odraslega življenja« – od kaplana do čutečih staršev in sorodnikov – , ki jim znajo razložiti pomen dobrih del. Kdor seje dobro, bo tudi žel dobro, pravi stari rek in v tem slogu tudi avtorica te male knjige o velikih življenjskih modrostih na koncu vsakega poglavja bralcu postreže s predlogi za vsakodnevna dobra, pozitivna dejanja. V razmislek in kot napotek za lepše življenje.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...