Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Drobtinice veselja

Vsem v izobilju!
Maurizio Mirilli
Drobtinice veselja
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-278-475-1
Naslov izvirnika Il briciolo di gioia
Podnaslov izvirnika Purché sia piena
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Mateja Gomboc
Urejanje Polona Mlakar
Predgovor papež Frančišek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11,5 cm
960 g
104 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjižica s predgovorom papeža Frančiška pripoveduje o pravem, resničnem veselju, ki nas celo v najtežjih trenut­kih dviga in nas vzpodbuja, da živimo pristno in izpolnjeno življenje v skladu s Kristusovim naukom.

Duhovnik Maurizio Mirilli v knjigi govori o nečem, kar iščemo vsi: o pravem veselju. Pri tem opozori na pravi izvor veselja, to je Božje usmiljenje, ki nas napolnjuje, ko se osvobodimo svojih grehov in se vrnemo h Gospodu ter se ponovno združimo z Njim. Govori o polnosti veselja, ki pripada vsakomur, tudi tistim, ki so običajno odrinjeni iz družbe. Pripoveduje nam tudi o veselju, ko se pustimo presenetiti tej osvobajajoči moči Božjega odpuščanja, ki nam je vedno podarjeno v najtežjih trenutkih, ko se nam zdi, da smo izgubili pravo pot. S to knjigo, polno prave sreče in upanja, duhovnik Maurizio Mirilli bralca vzpodbuja, da bi živel izpolnjeno in pristno življenje, po drugi strani pa opustil lažne zadovoljitve, značilne za ta naš svet, ki nas sili k takojšnjim, kratkotrajnim potešitvam lastnih potreb.

o avtorju

Maurizio Mirilli se je rodil leta 1970 v italijanskem mestecu Mesagne blizu Brescie. Leta 1994 je zaključil študij statističnih in matematičnih ved na univerzi La Sapienza v Rimu. Po zaključenem študiju filozofije in teologije na Papeški lateranski univerzi je opravil specializacijo iz moralne teologije na Papeški akademiji Alfonsiana. 2. maja 2004 je bil imenovan za župnika v rimski škofiji ter se posvetil pastorali mladih. Od leta 2009 je vodja ustanove za mladinsko pastoralo v rimski škofiji. Pri založbi Edizioni San Paolo je izdal številne publikacije. Ena od njih je tudi ta knjiga.

Recenzija Bukla

Drobna knjiga rimskega duhovnika Maurizia Mirillia govori o veliki temi – kako v svoje življenje in v življenje tistih, s katerimi se srečujemo, priklicati veselje. Kako veselje gojiti, da se razrase v živ plamen radosti, ki ogreva srca, krepi in zdravi. Nas same in druge, najbolj pa tiste, ki so bili rojeni pod manj srečno zvezdo, odrinjene na rob in izključene: gluhe, slepe, tiste z Downovim sindromom. Avtor pravi, da je navdih za svoje življenjsko poslanstvo – deliti drobtinice veselja – dobil v Lukovem evangeliju. Sugestivno besedilo, ki še zlasti nagovarja mlade, vpleta citate iz Svetega pisma v avtorjeve osebne izkušnje duhovnika in v zgodbe ljudi, ki jih je srečal na svoji poti. Pripoveduje o notranji ohromelosti, ko se iz doživljanja življenja porazgubi veselje, hkrati pa bralca vztrajno vabi na pot k izviru tihega, toda vztrajnega in globokega veselja, ki ni primerljivo s površinskim veseljem, kakršno nudi potrošniška družba. Tej misli, ki se kot rdeča nit vije čez knjigo, pritrjuje tudi uvodno poglavje papeža Frančiška.

Maja Črepinšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...