Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Družinska pratika 2016

Družinska pratika 2016

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 1408-4287
Ilustracije Anka Hribar Košmerl
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
14 x 10 cm
130 g
215 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
religija > krščanstvo
družina, vzgoja in izobraževanje
kulinarika, dom in vrt > kmetijstvo

Povej naprej

O knjigi

Družinska pratika je prava mala zakladnica raznovrstnih koledarskih podatkov, praktičnih in uporabnih napotkov, preglednic, križank, humorja, člankov o aktualnih temah in svežih leposlovnih besedil ter dokumentarnih in umetniških slik. Aktualna je vse leto, v roke jo lahko vzamejo vsi družinski člani.

Prvi del pratike prinaša koledarske podatke za leto 2016. Tu so najprej splošni podatki in preglednica znamenj, sledijo podatki o praznikih v Sloveniji in okoliških državah. V mesečnih koledarskih pregledih najdemo svetniške godove in praznike, lunine mene in napoved vremena. Za ta del je svetniške like izrisala akademska slikarka Anka Hribar Košmerl. Sledijo podatki o Luninih menah in Herschlov vremenski ključ, podatki o vidnosti planetov in mrkih, ob konec tega dela pa objavljamo še stoletni koledar.

V razdelku »Korenine« objavljamo več prispevkov, s katerimi opozarjamo na pomembne dogodke in ljudi doma in po svetu. Leposlovni prispevki so zbrani pod naslovom »Lepa beseda«. Sledijo prispevki o ustanovah, ki nam pomagajo, da bi bil svet bolj človeški do vseh ljudi, zlasti tistih, ki so tako ali drugače prizadeti. Poseben razdelek je namenjen prispevkom z vzgojno in družinsko tematiko. Tem sledi »Otroški kotiček«, ki pa ga brez škode lahko berejo tudi odrasli.

V naslednjem razdelku med nasveti najdete napotke za gospodinjstvo in za ročne dejavnosti. Sledijo prispevki, ki nas približajo naravi in njenim skrivnostim. Med prispevki za razvedrilo pa naj posebej opozorimo na številne križanke in uganke, ki so jih prispevali naši uveljavljeni enigmatiki. Reševalci se lahko potegujejo tudi za lepe knjižne nagrade. Objavljene so tudi preglednice za merjenje lesa in za živino. Vsi prispevki so bogato slikovno opremljeni. Vsekakor bo v tej drobni publikaciji vsakdo lahko našel zase zanimive in branja vredne strani.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...