Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Evangelij družine in Nova evangelizacija Evrope

Walter Kasper
Evangelij družine in Nova evangelizacija Evrope

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-278-147-7
Naslov izvirnika Das Evangelium von der Familie; Neuevangelisierung Europas
Prevod Branko Cestnik
Spremna beseda Stanislav Lipovšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16,5 x 10,5 cm
100 g
104 strani
Tip knjige
članki in študije
Kategorije
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Vero lahko posreduje le tisti, ki je v veri sam močan

Kardinal W. Kasper, eden največjih živečih katoliških teologov, v EVANGELIJU DRUŽINE opozori na globoko krizo sodobne družine, v NOVI EVANGELIZACIJI EVROPE pa zapiše, naj se uresničuje zlasti v deželah s stoletnim krščanskim izročilom, v katerih so se mnogi verniki oddaljili od vere in Cerkve ter opustili prvotno gorečnost.

V prvem delu avtor spregovori o tem, da evangelij družine noče biti breme, temveč – v kolikor je dar vere – vesela vest, luč in moč za življenje družine. Individualizem in porabništvo načenjata tradicionalno kulturo družine. Ekonomski in delovni pogoji pogosto otežujejo sožitje in povezanost v naročju družine. Zato je število tistih, ki jih je strah ustanoviti družino, in tistih, ki jim je tovrstni življenjski načrt propadel, dramatično naraslo. Današnji položaj ni nekaj povsem novega. Že Cerkev prvih stoletij se je soočala s pojmovanji in vzorci zakona in družine, ki so bili precej drugačni od tistega, kar je oznanjal Jezus. Zato mora iti naše današnje stališče h koreninam, k evangeliju, ter od tam gleda naprej.

V drugem predavanju pa avtor ugotavlja, da lahko evangelizira le Cerkev, ki je sama evangelizirana. Vero lahko posreduje le tisti, ki je v veri sam močan. Šele ko so naša srca polna, lahko vre iz naših ust. Ne bomo ustanavljali novih organizacij in zavodov, na novo urejevali sistematizacij delovnih mest in v ta namen zagotavljali proračunska sredstva, ne bomo sklicali novih gremijev in simpozijev ter uprizarjali učinkovitih javnih kampanj. Tega imamo dovolj. Božja beseda govori o pričah, ki so bile polne Svetega Duha. Duh Božji je pristno gonilo vsake evangelizacije, ki je predvsem duhovna naloga in izziv, naloga za svetniške kristjane. Nova evangelizacija Evrope in sveta se začne pri nas samih.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...