Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Klic k usmiljenju

Srca, ki ljubijo, roke, ki služijo
Mati Terezija
Klic k usmiljenju
23,50 € 23,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,71 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina, Novi svet
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0357-9
Naslov izvirnika A Call to Mercy
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Andreja Hergula
Urejanje Brian Kolodiejchuk
Uvodna beseda Brian Kolodiejchuk

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
410 g
304 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi Klic k usmiljenju so zbrana doslej neobjavljena besedila te skromne, a nadvse neverjetne žene vere, katere globok vpliv čutimo še danes.

S svojimi besedami mati Terezija razpravlja o naslednjih temah: naši potrebi po tem, da obiskujemo bolnike in zapornike; pomembnosti tega, da mrtvim izkažemo čast in podučimo nevedne; nuji, da bi naša bremena potrpežljivo prenašali in z veseljem odpuščali; nujnosti, da nahranimo reveže in molimo za vse; veličini tega, da ustvarjamo »civilizacijo ljubezni« prek osebnega služenja drugim.

Dodana so neobjavljena pričevanja ljudi, ki so bili blizu materi Tereziji, molitve in predloge, kako te ideje udejanjiti. Zato Klic k usmiljenju ni le dragocen spomin, temveč živa oporoka modrosti svetnice, katere ideje so pomembne v enaindvajsetem stoletju.

Mati Terezija je v služenju revnim odkrila svoje življenjsko poslanstvo. Leta 1979 je prejela Nobelovo nagrado za mir, umrla je leta 1997, septembra 2016 pa je bila razglašena za svetnico.

Recenzija Bukla

Mati Terezija, prejemnica Nobelove nagrade za mir, je bila lani septembra razglašena za svetnico. V knjigi so zbrana njena doslej neobjavljena besedila, pričevanja njenih sodelavcev in tistih, katerih so se dotaknile njene roke in nauki, ter premiš ljevanja in molitve, ki nam lahko pomagajo živeti po njenem zgledu. Knjiga je razdeljena na poglavja, ki so posvečena telesnim in duhovnim delom usmiljenja, ki jih je najmočnejša in najvztrajnejša izmed mater s svojim izrednim čutom za uboge in pomoči potrebne vsakodnevno udejanjala. »Svetnica usmiljenja« bo za vedno zapisana v naša srca, saj je s svojimi dejanji in pogumom dan za dnem spreminjala svet.

Klara Jarc; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...