Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko izgubiš ...

Zgodba o prebolevanju samomora v družini
Anja Klančar
Ko izgubiš ...

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-04-0486-6
Leto izdaje izvirnika 2018
Spremna beseda Bogdan Dolenc, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
110 g
102 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Založnik o knjigi

Zgodba o prebolevanju samomora v družini

Anja Klančar je na prvi pogled povsem običajno mlado dekle – radovedno, sproščeno, polno energije. A njeno življenje je odločilno zaznamovala družinska tragedija, oba starša sta si namreč v razmiku nekaj let sama vzela življenje. Anja v knjigi opisuje travmo, ki jo je kot najstnica ob tem preživljala, in svoje drobne korake upanja ter vztrajnosti, zaradi katerih je uspela ohraniti ljubezen do sebe in sveta, ki jo obkroža. Pretresljivo pričevanje dopolnjujejo spremna besedila strokovnjakov, ki se na svoji poklicni poti srečujejo s svojci in prijatelji samomorilcev.

»Pisanja se lotevam prvič. Na straneh, ki sledijo, bom tudi malce zmedena, zagrenjena, vesela in cinična, zoprna – prosim, tega mi nikar ne zamerite. Vem, da nisem edina, ki žaluje … Zakaj pa to delim z vami? Vsaka izguba je osebna in vsak jo doživlja na enkraten način. Zato boste brali le o mojem doživljanju, kako mi je šlo na trenutke kar dobro, potem pa se mi je morda že čez par ur vse podrlo. Morda tudi vi žalujete, morda poznate koga v stiski, pa ne veste, kako bi pristopili, morda tudi vas obdajajo krivda, strah, nemoč, negotovost in neprespane noči. Morda se bojite, kaj bo, ko boste koga izgubili, morda vas je strah jutrišnjega dne … A vabim vas (in tudi sebe), da bi se ob branju zavedeli lepega v našem življenju in bili za to hvaležni.«

Recenzija Bukla

Anja Klančar je spomine na dva usodno tragična dogodka v njenem življenju in na vmesni čas med njima – prvi je bil samomor mame leta 2007, drugi pa samomor očeta leta 2014 – pisala šest mesecev. Korak za korakom se je vračala v tedne, dneve, minute in sekunde, ki so prinesli usodne obrate zanjo, za njeno družino in okolico. Bralka in bralec dobita vpogled v procese, ki so tako psihološki kot tudi praktični, torej vpogled v vso realnost žalovanja in v nepredvidljiva nihanja v razpoloženju. Čeprav je avtorica študirala teologijo in opisuje religiozno-podeželsko okolje, v katerem se družinsko življenje prepleta z obiskovanjem maše ter z drugimi cerkvenimi in vaškimi obredi, njeni zapisi niso zagledani v teorijo. Namesto tega najdemo resnično človeško zgodbo, ki zaradi zapisovalkinega poguma vzbuja tako bolečino kot svetlobo, tistim, ki so izgubili svojca zaradi samomora, pa lahko prinese občutek, da v lastnem žalovanju niso povsem sami. Kar je pravzaprav edino, kar osvobaja. Knjiga se konča z nekaj strokovnimi eseji.

Žiga Valetič, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...