Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mesto upanja Petra Opeke

Pierre Lunel
Mesto upanja Petra Opeke
23,50 € 23,50 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-433-1
Naslov izvirnika La cité d'espérance du Père Pedro
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Rijasolo
Prevod Drago Karl Ocvirk
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
26 x 19 cm
740 g
188 strani
Tip knjige
fotografska monografija
Kategorije
družbene vede > etnologija in antropologija
družbene vede > sociologija
religija > krščanstvo
umetnost > fotografija

Založnik o knjigi

Peter Opeka CM na Madagaskarju že več kot štirideset let dela z najrevnejšimi. Z njimi je leta 1989 ustanovil združenje AKAMASOA – DOBRI PRIJATELJI. Iz odlagališča odpadkov je zraslo mesto upanja, v katerem več kot 25.000 ljudi živi skupaj kakor bratje in sestre. To ljudstvo ima glasove in obraze. Pierre Lunel, ki že več let zvesto spremlja in popisuje delovanje Petra Opeke, se je srečal s tamkajšnjimi ženskami in moškimi. S svojim spoštovanjem si je pridobil njihovo zaupanje in prisluhnil je njihovim zgodbam. Te so pogosto neprijetne; v njih se prepletajo trpljenje, veselje, rane, uspehi, padci in vstajenja.

Neny, Jacqueline, Ratrata, Felana, gospodična Bao, Zô, Suzanne in drugi so izkusili skrajno revščino: zaradi zaplate zemlje, ki jim ni več nudila preživetja; ciklona, ki jim je odpihnil dom; nasilnega in zapitega moža, ki je zapustil ženo in otroke … V Akamasoi so z delom v kamnolomu, v šolski menzi, kot zidarji, vodje varnosti … ponovno odkrili svoje dostojanstvo. Njihovim otrokom so se obetali prestopništvo, mamila in prostitucija. Vendar so se tej usodnosti uprli. Danes so zdravniki, vzgojiteljice, inženirji, profesorice, socialni delavci. Pokončni ljudje!

V knjigi zbrana pričevanja razodevajo notranjo moč, s katero ljudje premagujejo trpljenje, bedo in nesrečo.

O avtorjih

Pierre Lunel (1947) je bil visoki uradnik več francoskih ministrstev, hkrati pa je ustvarjal tudi kot pisatelj. Dejaven je na področju humanitarnih dejavnosti, tesno je bil povezan z abbéjem Pierrom in s sestro Emmanuelle. Pri Celjski Mohorjevi je to za knjigama Pustolovščina Pedra Opeke (2013) in Akamasoa – otroške sanje (2016) že njegova tretja knjiga o delovanju misijonarja Petra Opeke in čudežu, imenovanem Akamasoa.

Rijasolo (1973) se je s fotografijo začel ukvarjati leta 2000. Na Madagaskarju deluje kot fotoreporter in dopisnik Francoske tiskovne agencije, objavlja pa tudi v tamkajšnjih dnevnikih in mednarodnih revijah. S Pierrom Lunelom je sodeloval tudi pri pripravi knjige Akamasoa – otroške sanje (2016). Živi in dela v Antananarivu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...