Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ministrantske smešnice

Reinhard Abeln
Ministrantske smešnice
12,50 € 12,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,38 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-422-5
Naslov izvirnika Das neue Schiefundschlapplachbuch
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Aljana Primožič Fridauer
Prevod Jože Stabej
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 12,5 cm
280 g
109 strani
Tip knjige
humor, satira, parodija
Kategorije
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Smeh je pol zdravja!

Kdor se vsaj kdaj pa kdaj ne smeji, živi mimo življenja. Zbirka smešnic nas spremlja skozi številne humorne prizore v cerkvi in zakristiji, družini in prostem času, pri ministrantskih vajah in v šoli, na počitnicah in še kje. Bralcem se bo ob teh gotovo utrnila misel na ta ali oni smešni pripetljaj v lastni župniji. Med številne šale so posejane vedre uganke, šaljiva vprašanja in zapleteni, težko izgovorljivi stavki za čim hitrejše branje.

Knjiga ima več razdelkov: Pustolovščine v hiši in pri službi Božji – V zakristiji – Moj Bog, gospod župnik! – Zabavne ministrantske vaje – Domače čenče – Ministranti med sabo – Na taborjenju – Ministranti na potovanju – Živalski vrt – Zdravi od glave do pet – Še ni bilo dovolj smeha?

Gotovo vam bo popestrila deževen dan doma, na ministrantskih vajah, na taborjenju in še kje!

O avtorjih

Dr. Reinhard Abeln (1938) je po študiju filozofije, pedagogike in antropologije deloval kot urednik in referent za izobraževanje odraslih. Je avtor številnih knjig za otroke in odrasle. V njih se posveča zlasti vprašanjem zakona, družine in krščanske vzgoje.

Uveljavljena slovenska karikaturistka Aljana Primožič Fridauer je dolgoletna sodelavka Celjske Mohorjeve družbe. Verjetno najprepoznavnejše so njene ilustracije uspešnice Bogdana Žorža Razvajenost – rak sodobne vzgoje. Leta 2018 je oblikovala podobo Vzgojarij Katarine Kesič Dimic, sodeluje pa tudi pri drugih knjižnih izdajah in periodiki.

 

Recenzija Bukla

Pravijo, da je smeh najboljše zdravilo, pa še zastonj je. V zbirki šal Ministrantske smešnice so zapisani in zabavno ilustrirani humorni prizori v cerkvi in zakristiji, družini in prostem času, pri ministrantskih vajah, v šoli, na počitnicah in še kje. Med šale so vpletene tudi uganke in zanke, da se lahko bralci malo oddahnejo od smeha. Avtor poudarja pomen in vrednost smeha v družbi in življenju nasploh. Knjižica smešnic je primerna tudi kot družinsko branje, saj se je slajše smejati v družbi kot samoti. Šale so prisrčne, prostodušno nedolžne in nabrite, kot znajo to biti tudi ministranti.

Sonja Juvan, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...