Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moli in delaj

Krščansko življenjsko pravilo
Anselm Grün, Fidelis Ruppert
Moli in delaj
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Zbirka Sol zemlje
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0250-3
Naslov izvirnika Bete und arbeite
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Vlasta Deželak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 11,5 cm
170 g
93 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Krščansko življenjsko pravilo

Kaj ima v sodobnih delovnih razmerah povedati staro besedilo, kakršno je Benediktovo Pravilo? Pred 1500 leti so bile delovne razmere drugačne. Takrat je bilo pomembno predvsem, da si je človek pridobil lastna sredstva za preživljanje. Za avtorja pa je Pravilo še vedno standard za lastno delo in poskus, da bi delo opravil iz nekega drugega izvira. Če nekdo dela iz izvira Svetega Duha, opravlja delo z veseljem in ne postane tako hitro izčrpan. Okoli njega nekaj raste in uspeva.

Recenzija Bukla

Dva duhovnika, avtorja številnih knjig priljudne teologije, sta v tem jedrnatem besedilu skušala ugotoviti, kako se teze, ki jih je pred tisoč petsto leti zapisal opat Benedikt Nurijski v delu Pravilo, obnesejo v današnjem svetu. Ključno spoznanje je, da se načelo »Moli in delaj« ne samo obnese sredi izzivov, ki jih prinaša sodobnost, temveč da fizično, praktično delo dopolnjuje duhovno aktivnost, jo poglablja in na svoj način tudi osmišlja. Toda delo naj ne bo beg, temveč izkušnja, ki sledi zadovoljevanju temeljnih potreb, med katerimi je tudi veselje do življenja. Čeprav je knjiga v prvi vrsti namenjena kristjanom (»Moli in delaj pomeni, da se naša molitev tako zaraste z delom, da pri določenih dejavnostih kot samoumevno izgovarjamo določene molit ve.«), so njene ideje koristne tudi v širšem smislu.

Žiga Valetič, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...