Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Očetova senca

Roman o svetem Jožefu
Jan Dobraczyński
Očetova senca
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0396-8
Naslov izvirnika Cien ojca
Leto izdaje izvirnika 1977
Prevod Lara Unuk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
440 g
349 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
religija > krščanstvo
leposlovje > zgodovinski roman
poljsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jožef je povsem običajen mladenič, poln življenjske moči, veselja in sanj. Ob začetku zgodbe se napoti v Nazaret, da bi našel dekle, ki bi ji podaril svoje srce. Zaljubi se v nežno Marijo, a pot do njegovih sanj prekine Božje povabilo. Celo življenje bo Jožef razpet med vlogo, ki jo je sprejel od Boga, in željo po povsem običajnem človeškem življenju.

Očetova senca je najuspešnejši roman poljskega pisatelja Jana Dobraczyńskega (1910 – 1994). Na podlagi svetopisemskega besedila, apokrifnih spisov in bogate krščanske tradicije je ustvaril tako živo in nežno pripoved o Jezusovem redniku, kakršne doslej zlepa nismo brali.

Recenzija Bukla

Poljski pisatelj Jan Dobraczyński je ustvaril topel in nežen roman o sveti družini, v katerem je glavni akter Jožef, krušni oče Jezusa in Miriamin oz. Marijin mož. Novozavezna zgodba z Jožefovega vidika prinaša sodoben in svež pogled na Sveto družino in okoliščine, v katerih so živeli. Posebno vrednost romanu prinaša Jožefovo in Marijino čustvovanje, predvsem Jožefovi pomisleki, ali bo sploh kos svoji očetovski vlogi ali pa bo vekomaj (o)stal v Očetovi senci. Z ljubeznijo in predanostjo, s srčnostjo in toplino ter dobroto do vseh pomoči potrebnih Jožef postane dober oče in mož. Omeniti je treba Jožefov sodoben pogled na svet; zavzema se npr. za enakopravnost žensk v družbi in družini. Roman slika Sveto družino kot popolnoma človeško – po čustvovanju in notranjih bojih se ne razlikuje od običajnih družin. Roman Očetova senca je najuspešnejši roman poljskega pisatelja Jana Dobraczyńskega.

Sabina Burkeljca, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...