Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Odkriti Boga s Terezijo Avilsko

Doroteja Hladnik
Odkriti Boga s Terezijo Avilsko
10,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mohorjeva Celovec
Leto izdaje 2015
ISBN 978-3-7086-0865-5
Naslov izvirnika Innewerden Gottes nach Teresa von Ávila
Prevod Simon Fortuna, Doroteja Hladnik
Urejanje Hanzi Filipič

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 11,5 cm
104 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

O knjigi

»Terezija je cerkvena učiteljica. Nekatere privlači, da govori o mističnih doživetjih, druge pa ravno to prestraši, saj doživljajo svoje versko življenje precej trezno in v njem ne vidijo nikakršne povezave s preobiljem milosti, ki ga opisuje Terezija. V Notranjem gradu pa Terezija opisuje tudi prve, prav skromne začetke duhovnega življenja, ki celo najbolj običajnim kristjanom niso tuji.«
(Iz predgovora h knjigi)

Recenzija Bukla

Praznovanje v letu 2015 zaokrožene 500. obletnice rojstva cerkvene učiteljice in odločne prenoviteljice karmeličanskega reda sv. Terezije Avilske je s. Dorotejo (Jasno) Hladnik spodbudilo, da se je lotila, najprej v nemščini, pisanja te knjige. Vodilo jo je tudi prepričanje, da je duhovnost sv. Terezije, ki so jo v Španiji štirideset let po smrti povzdignili v svojo zavetnico, na Slovenskem premalo poznana. Avtorica, od leta 2006 zavezana klavzuri karmeličanske skupnosti v samostanu Himmelau v Labotski dolini na avstrijskem Koroškem, se temu, kot pripominja v uvodu, kjer povzema tudi usodo slovenskih karmeličank v prejšnjem stoletju, ne čudi. Kajti »iz last nih izkušenj ve, da spisi te mistikinje za sodobnega človeka niso prav lahko branje«. Bralcem zato želi olajšati razumevanje ključne prispodobe sv. Terezije Avilske o duši kot gradu s številnimi bivališči z Bogom v središču.

Iztok Ilich, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...