Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Panonski cvetovi za Marijo

Ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom
Lojze Kozar ml.
Panonski cvetovi za Marijo
8,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-434-8
Leto izdaje izvirnika 2019
Urejanje Cvetka Rezar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
120 g
74 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
zgodovina
religija > krščanstvo
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pomenljiv spomin na vse, ki so tlakovali pot k združitvi.

V letu spomina na stoletnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom Panonski cvetovi za Marijo spregovorijo o zgodovinskih dogodkih in ljudeh, ki so pripomogli k združitvi, ter o sadovih te združitve. Šmarnična razmišljanja tako obujajo spomin na slovenske korenine in na ljudi, ki so tlakovali pot združitvi slovenskega naroda.

Šmarnične zgodbe ne predstavljajo le nekaterih izmed številnih ljudi, predvsem katoliških duhovnikov in drugih vernikov, ki so zaslužni za združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, temveč nam želijo pokazati tudi ozadje, pravo moč, ki je pripeljala do združitve razdeljenega naroda. Ob tem poudarjajo trdno vero v Jezusa, ki je varoval in krepil ljudi, da so skozi stoletja ohranjali vero in kulturo, in vodil tiste, ki so pred sto leti odločali o usodi Slovencev na levem bregu Mure. Poleg tega šmarnice krepijo spomin na Marijo, ki je izprosila milost združitve. Šmarnice tako z obujanjem spomina usmerjajo k boljšemu razumevanju sedanjosti in načrtovanju prihodnosti ter spodbujajo, da bi združitev tako v Prekmurju kot tudi matični domovini odsevala v srcih Slovencev in bi vodila k večji enotnosti.

O avtorju

Lojze Kozar, rojen leta 1958 v župniji Gornji Petrovci, nečak Božjega služabnika Alojzija Kozarja, je bil leta 1984 posvečen v duhovnika in opravlja službo župnika v Odrancih. Od leta 2015 je tudi generalni vikar Škofije Murska Sobota. Ureja škofijski zbornik Stopinje in glasilo Poti k Bogu. O Božjem služabniku Danijelu Halasu je napisal knjige Mučenec ob Muri, Najlepši klas in Dozoreli klas (šmarnice). Izšle so še njegove knjige: V svetišču družine, Legendarna pot, Srebrno poletje, Pripovedi o Mariji, Srebrni koraki ter številni krajši zapisi v zbornikih in revijah. Sodeluje tudi pri škofijskem postopku za beatifikacijo Božjega služabnika Alojzija Kozarja. O njem je napisal življenjepis Vsa moja ljubezen ter knjižico Dober in nezlomljiv.

Napisal je tudi priročnike z versko vsebino: Zrno do zrna, Odprite vrata Kristusu, Križev pot (Halasov), In vendar živimo – Križev pot Slovencev ob Muri, Križev pot ob Kregarjevih freskah, Skupaj čez zlati most.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...