Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami

Lisa Rogak, Julie Schwietert Collazo
Papež Frančišek s svojimi lastnimi besedami
18,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6744-80-5
Naslov izvirnika Pope Francis in His Own Words
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14 cm
330 g
191 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

o so argentinskega kardinala Jorgeja Maria Bergoglia izvolili za novega papeža Katoliške Cerkve marca leta 2013, se je vsa pozornost sveta osredotočila ne samo na vprašanje, kaj bo počel kot papež, ampak tudi, kako je živel – in pridigal – v preteklosti. Iz dosedanjega je jasno, da je v primerjavi z ostalimi papeži živel ponižno in nekonvencionalno življenje. Je prvi jezuit, ki je bil izvoljen za papeža. Jezuiti so znani po tem, da so eden izmed nabolj uporniških redov. Je tudi prvi papež, ki prihaja iz Novega sveta, in hkrati prvi, ki prihaja iz Latinske Amerike. Ime Frančišek je izbral v poklon svetem Frančišku Asiškemu, Italijanu, ki je svoje življenje posvetil ubogim in je ustanovil red frančiškanov. Najboljši način, da se katoliki in drugi, ki jih zanima novi papež, pobliže seznanijo z njim in bolje poučijo o njem, je skozi njegove besede. Knjiga Papež Frančiške v svojih besedah bo tako omogočila bralcu prav to, ob tem pa strnila njegove poglede ter misli v lepo zapakirane pakete, ki bodo omogočali vsem, da v trenutku spoznajo »Očeta Jorgea«.

Iz knjige citatov, izrekov, nagovorov:
»Zanimivo je, da imamo več informacij, kot smo jih kdajkoli imeli, pa še vedno ne vemo, kaj se dogaja«
»Tam, kjer je upanje, tam je tudi sreča.«
»Koliko težavam bi se izognili v življenju, če bi se naučili poslušati?«

Recenzija Bukla

Povsod, kjer se pojavi papež Frančišek, navdušuje katolike in tudi druge s svojo preprostostjo, neposrednostjo in pronicljivim umom. Tudi po letošnjem marcu, ko je postal sveti oče, je ostal skromen in še vedno mu ni vseeno, kaj se dogaja okrog njega. Takšno podobo si o tej vsestranski svetovni osebnosti lahko bralec hitro ustvari na podlagi njegovih številnih izjav, zbranih v tej knjigi. Te so povzete iz papeževih nekdanjih pridig, razmišljanj ter iz številnih intervjujev, ki jih je dal v preteklosti. Pregledno so urejene po abecednem vrstnem redu, sledita pa jim še časovni pregled poteka dogodkov v papeževem življenju ter niz nekaterih njegovih citatov. Novoizvoljeni papež je, kot je razvidno tudi iz te knjige, odličen opazovalec in poslušalec ter človek z obilo empatije, ki zna videti še tako vsakdanje ali celo navidezno banalne reči. Poživljajoče branje odstira pogled v osebnost tega svetovnega voditelja, ki o sebi, denimo, kot najdemo v eni od izjav v tej knjigi, iskreno pravi takole: »Nimam vseh odgovorov. Prav tako nimam vseh vprašanj ... Priznam, da je zaradi mojega temperamenta moj prvi odziv običajno napačen ... To je zanimivo, a takšen pač sem ...«

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...