Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pater Elija

Apokalipsa
Michael D. O'Brien
Pater Elija
28,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Emanuel
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-93317-1-2
Naslov izvirnika Father Elijah
Podnaslov izvirnika An Apocalypse
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod Ana Marija Toman

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
720 g
502 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
religija > krščanstvo
leposlovje > kriminalni roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pater Elija je katoliški triler s pomenljivim podnaslovom Apokalipsa.

Karmeličanski menih pater Elija, Jud, ki je preživel varšavski geto, se na papeževo prošnjo poda v kroge najbolj vplivnega človeka na svetu, da bi ga prepričal, naj reši svojo dušo ... Naravnost pustolovska misija, med katero se razkrivajo tako poglavitni vzvodi svetovnega vladanja kot tudi boji za vatikanskimi zidovi in bitke v najglobljih predelih človeške duše. Ob zaključku izredno napetega dogajanja se bralec zave, da je njegov notranji svet postal svetlejši in da je ob branju dobil odgovore na najpomembnejša vprašanja našega časa.

Michael D. O\'Brien je sodobni kanadski pisatelj, esejist in slikar.  Z ženo in šestimi otroki živi v Combermeru, Ontario. Poleg tega, da predava o veri in kulturi in da njegova umetniška dela krasijo številne cerkve po Severni Ameriki, ljubitelje leposlovja razveseljuje s svojimi romani, med katerimi je najbolj znana apokaliptična zbirka Children of the last days (Otroci poslednjih dni). Pater Elija: Apokalipsa je prvi in največkrat prevedeni roman v zbirki in že več let absolutni hit katoliškega leposlovja.

Recenzija Bukla

Glavni junak tega napetega romana je David Shafer, Jud, ki je po težkih življenjskih preizkušnjah vstopil v karmeličanski samostan in postal pater Elija. Na papežev poziv odpotuje v Vatikan, kjer naj bi poskušal vplivati na življenjski nazor enega najpomembnejših svetovnih voditeljev, ki se skriva za masko prijaznega in dobrega človeka, nekateri pa so prepričani, da bi lahko bil Antikrist. Pater kmalu spozna, da so določeni ljudje za doseganje svojih ciljev pripravljeni uporabiti prav vsa sredstva in da njihove spletke segajo tudi neposredno v rimsko kurijo. Poleg kriminalnega zapleta vsebuje delo precej metafizičnih poudarkov, izpostavljena so Elijeva razmišljanja o svetu, spomini na mladost, teološke refleksije itn. Kriminalka s katoliškim podtonom.

Majda Peklaj, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...