Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pater, ki je gledal Jezusa

Šmarnice za otroke
Aco Jerant
Pater, ki je gledal Jezusa
8,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-257-3
Urejanje Ivan Mohar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 15 cm
110 g
67 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

O knjigi

Pričevalec Jezusove usmiljene ljubezni do človeka

Sveti pater Pij (1887– 1968) je eden največjih sodobnih pričevalcev o Božjem usmiljenju. Papež Frančišek ga imenuje »služabnik usmiljenja«. Svoje pričevanje je uresničeval sicer tudi s čudeži in stigmami, ampak najbolj vredno spoštovanja in čudenja je njegovo pričevanje v spovednici, kjer je neštetim ljudem pomagal spet ugledati tisto Luč, ki razsvetljuje vsako temo.

Leto 1887 se je v zgodovino zapisalo kot čas rojstva Frančiška, drugorojenca v družini Forgione iz Pietrelcine, ki ga danes poznamo kot sv. patra Pija. Že malemu dečku, ki je skoraj prej molil kot govoril, so napovedali, da ga bo nekoč spoštoval ves svet, pa vendar so minila desetletja, preden je bila razkrita veličina redovnika, ki ni imel ne krepkega zdravja ne bleščečega pridigarskega nagovora, a je iz skromne samostanske spovednice nagovoril tisoče. Bil je glasnik Božjega usmiljenja, združen s Kristusovimi ranami, ki se je zavedal, da ljudi ne zbira okrog sebe, temveč okrog Jezusa – da bi ga znali gledati in po njem preobražali svoje življenje, kajti »samo z Božjo pomočjo lahko človek naredi kaj pomembnega«, kot je p. Pij izjavil, ko so ga spraševali, kako mu je uspelo v kriznih časih zgraditi in usposobiti bolnišnico za najbolj revne.

O avtorju
Frančišek (Aco) Jerant se je rodil 16. aprila 1969 v kmečki družini. Otroštvo je preživel v lični vasici Volavlje, ki leži na obrobju zasavskega hribovja. Osnovno šolo je pričel obiskovati leta 1976 na Prežganju, nato pa nadaljeval v Sostru in jo tam končal leta 1984. Zatem je obiskoval gimnazijo v Želimljem, kjer je maturiral leta 1988. Po končani gimnaziji je odšel na obvezno služenje vojaškega roka. Nato je vstopil v red Manjših bratov minoritov in začel študirati teologijo. Po šestih letih študija je bil leta 1996 posvečen v duhovnika. Po letu 2000 je zapustil samostansko življenje in postal duhovnik ljubljanske nadškofije. Leta 2008 je nastopil službo župnika v Štangi in na Jančah, leta 2014 pa zaključil magistrski študij.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...