Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Pogovori

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-223-8
Ilustracije Peter Abram
Prevod B. K.
Spremna beseda Božo Rustja
Urejanje Jože Faganel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 12 cm
120 g
102 strani
Tip knjige
verski spisi
Kategorije
religija > krščanstvo

O knjigi

Knjiga, ki jo držite v rokah, se pridružuje veliki in bogati tradiciji razmišljanj o Ješui iz Nazareta – kakor so rojaki klicali Jezusa, a se vendarle od njih razlikuje.

Knjiga parafrazira življenje Ješue iz Nazareta, kakor so rojaki klicali Jezusa, ko se pogovarja z otroki o življenjskih vrednotah, prežetih z ljubeznijo do bližnjega. Svetopisemski »Pustite male k meni!« je vzgib za nastanek poučnih pogovorov z najstniki.

Nekaterim je postal navdih za življenje, celo tak navdih, da so zapustili vse drugo in se odločili samo zanj … Drugi so razmišljali o njem. Ne vedno vsi prijazno, a tudi med misleci so se našli številni, ki jih je navdihoval, poleg onih, ki so ga zavračal ... Pisatelji, pesniki in drugi umetniki so ga pogosto »upodobil«. Ob njem so razmišljali o najtežjih in najbolj bistvenih vprašanjih človeške eksistence ... Jezus Kristus!

Recenzija Bukla

Drobna knjižica pogovorov med Jezusom in najmlajšimi prinaša svež dialog med njim in – otroki, ki ga spremljajo na njegovi poti in sprašujejo bistvene stvari o življenju in tudi smrti. Jezus, ki je postal navdih za življenje mnogim, tudi pisateljem in mislecem, je tokrat sogovornik otrokom, čistim dušam. Knjižica na inovativen način obnavlja ter dopolnjuje razmišljanja, stara dva tisoč let. Otroci vedno dobijo odgovor, čeprav ga bolj intuitivno (za)čutijo kot pa razumejo. Jezus že dva tisoč let (in tudi v tej knjižici večkrat) ponavlja, da je treba ljubiti bližnjega kot samega sebe in naj ne storimo drugemu tistega, česar nočemo sami. V srcu razumeti Jezusov nauk je glavno sporočilo knjižice, ki pa nam in sočloveku seveda ne pomeni dosti, če ga ne udejanjimo in živimo v vsakodnevnem življenju.

Sabina Burkeljca, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...