Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Religija in družba v Evropi

René Rémond
Religija in družba v Evropi
14,61 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba /*cf.
Zbirka Modra zbirka
Leto izdaje 2005
ISBN 961-6271-75-X
Prevod Gregor Mode

Tehnične lastnosti
mehka vezava
269 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija > krščanstvo
zgodovina

Povej naprej

Recenzija Bukla

Religija še ni vera in vera ni nujno religija. Ena je oseben in intimen odnos do življenja, druga je institucionalen obredni sistem, v katerega se verni ljudje vključujejo ali pa ne. Knjiga ne razčlenjuje zmot in pravilnosti posameznikove notranje vere, poglablja pa se v družbeni vpliv, ki ga ima religija kot sistem. Po načinu delovanja so si vse svetovne religije zanimivo podobne.
Ena od temeljnih evropskih vrednot naj bi bila strpnost do drugače verujočih, zato naj bi bila človeku dovoljena vsakršna veroizpoved, vključujoč ateizem. Delo dokaj nevtralno obravnava zgodovino vpliva Katoliške cerkve na evropsko politiko, povezavo med državo in Cerkvijo, vpliv religije na značaje narodov, na zakonodaje, na šolstvo, odnos religije in kristjanov do totalitarnih sistemov in komunizma, prostor pa se seveda najde tudi za islam. Američani so na nas celo jezni, saj tukaj bistveno manj prebivalstva redno zahaja v cerkve kot v ZDA.

Žiga Valetič

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...