Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rimski nagovori

Franc Rode
Rimski nagovori
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-222-930-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
22,7 x 15 cm
430 g
213 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
religija > krščanstvo

Založnik o knjigi

Na pragu leta vere, ki ga je razglasil papež Benedikt XVI. ob 50. obletnici začetka 2. vatikanskega koncila, z namenom, da bi znova odkrili »navdušenje nad tem, da se hranimo z Božjo Besedo, ki jo zvesto posreduje Cerkev« (Vrata vere 3), prihaja med slovensko ljudstvo knjiga enega najožjih papeževih sodelavcev, kurijskega kardinala, upokojenega prefekta Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja, našega rojaka dr. Franca Rodeta.

»Rimski nagovori« zajemajo obdobje od leta 2004, ko je dr. Franc Rode nastopil službo prefekta Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja, do leta 2012. Gre za izbor njegovih besedil (večinoma homilij) v Sloveniji in po svetu, ki imajo že z današnjega zornega kota trajno vrednost.

Recenzija Bukla

Zadnje delo enega najožjih sodelavcev nekdanjega papeža Benedikta XVI. in kurijskega kardinala zajema izbor besedil (večinoma homilij), ki so nastala od leta 2004, ko je Rode nastopil službo prefekta Kongregacije ustanov posvečenega življenja in družb apostolskega življenja, do leta 2012. Iz časovne celote izstopa le prvi zapis, nastal leta 1974, v katerem pripoveduje o pomenu Jezusa Kristusa v njegovem življenju, ki pa je pomemben zato, ker gre za izkustvo, ki je usodno vplivalo na njegovo poznejše mišljenje in življenje. Rodetovi nagovori, s katerimi je pospremil pomembne kulturne (odprtje razstave Upodobitve ljubljanskih nadškofov v Narodni galeriji) in cerkvene dogodke (300-letnica ljubljanske stolnice) tako doma kot v tujini (homilija pri sveti maši za pobite domobrance v Torontu), so delo izvrstnega pisca z jasno začrtano mislijo. V njih vedno znova poudarja, da se Katoliška cerkev (tudi slovenska), kljub ločenosti od države, ne more kar preprosto strinjati z javnim mnenjem, ampak mora vseskozi opozarjati na zablode in nevarnosti sodobnega časa ter dejavno poseči v reševanje krize evropske zavesti, ki ni le gospodarska, pač pa tudi kulturna in moralna.

Kristina Sluga, Bukla 89-90

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...