Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Romanje v Damask

Po stopinjah svetega Pavla
Branko Petauer
Romanje v Damask
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-278-030-2
Leto izdaje izvirnika 2012
Spremna beseda Marjan Turnšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 12,5 cm
116 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
religija > krščanstvo
leposlovje > potopisi

Založnik o knjigi

Romanje iz južne Turčije v Damask, po poteh svetega Pavla, ni zgolj potopis. V jedru knjige so duhovne vaje, lectio Paulina, prebiranje in razlaga Pavlovih pisem, prvih novozaveznih spisov, ki so dragocen dokument o krščanstvu v nastajanju. Pomemben del knjige je tudi bogata priloga z avtorjevimi fotografijami.
Pater Branko Petauer OCist (1961) se je rodil v Celju; otroška leta je preživel v kraju Šmarje pri Jelšah, srednje in visoko izobraževanje pa je zaključil v Ljubljani, kjer je diplomiral na Teološki fakulteti. Leta 1986 je vstopil v noviciat pri cistercijanih in leta 1989 naredil večne zaobljube. V duhovnika je bil posvečen leta 1990. Poleg pastoralnega dela v stiški župniji redno objavlja v verskem tisku in je izdal že vrsto knjig: Slavljen, Gospod Bog, Premišljevanje rožnega venca, Vzpon na goro Golgoto, Evharistija – dar Srca Jezusovega, Radovedna Eva (Šmarnice za otroke). Intenzivno se ukvarja tudi s kreativno fotografijo in je član domačih in tujih fotografskih združenj (FZS, PSA, FIAP). Sodeloval je na številnih mednarodnih razstavah in je za svoje delo prejel prek dvesto mednarodnih nagrad.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...