Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V tiho deželo

Vodnik h krščanski kontemplativni praksi
Martin Laird
V tiho deželo
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba KUD Logos
Zbirka KUD Logos
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-7011-00-5
Naslov izvirnika Into the silent land
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Marija Zlatnar Moe
Spremna beseda Alen Širca

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12,5 cm
190 g
175 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gora ne določa, kakšno bo vreme, ampak je priča vsakršnemu vremenu, ki se pojavi in mine. Vreme so naše misli, spremenljivo razpoloženje, čustva, vtisi, odzivi, značaj, kot nam ga predstavljajo psihološki testi. Vse to ima svoje mesto.
A to so zgolj vremenski pojavi. Obstaja še globlje jedro, ki je popolnoma svobodno in širno in tiho, v katero ni nikoli vstopila nobena misel ali čustvo, pa vendar se vsaka misel ali čustvo v njem pojavi in izgine.

Recenzija Bukla

Morda lahko napotki, da se naj med molitvijo upoštevajo pravilna drža, pravilno dihanje in pravilen način izgovarjanja molitvenih besed, sodobnim bralcem zadišijo po new-age praksah. Toda Laird razkriva, da imajo te v krščanstvu (včasih tudi pod vplivom vzhodnih religij) dolgo tradicijo, ki se nikakor ne more skladati s sodobnimi pojmi napredka, hitrih rezultatov ter poblagovljenja duhovnosti. Čeprav gre v prvi vrsti za praktične napotke za doseganje tišine, jim je pridodano tudi vprašanje, kako le-ti odslikavajo vernikovo razumevanje Boga. Knjigo zaključuje spremna beseda Alena Širce, v kateri avtor ponudi zgodovinski pregled razvoja kontemplativnih praks v krščanstvu, ter prikaz zgodovinsko-duhovnega konteksta Lairdove knjige.

Aljaž Krivec; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...