Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ves sem v Božjih rokah

osebni zapiski 1962-2003
Janez Pavel II.
Ves sem v Božjih rokah
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0148-3
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
910 g
603 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
religija > krščanstvo
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Osebni zapiski 1962-2003

Osebni zapiski so sledovi izjemne štiridesetletne duhovne poti Karola Wojtyłe – svetega papeža Janeza Pavla II. V njih ga spremljamo skozi ključne trenutke življenja in pastirske službe. Spoznavamo ga na duhovnih vajah, v njegovih najglobljih osebnih vprašanjih, ob meditacijah in molitvah, ki so narekovale vsak njegov dan. Zapiski nam razkrivajo tudi njegovo skrb za prijatelje, sodelavce in Cerkev, ki mu je bila zaupana. Njihovo sporočilo presega okvire posameznih življenjskih trenutkov in nas ponese v tisto razsežnost, kjer se srečujeta človeško in Božje – v razsežnost svetosti.

»Srečevanje z zapiski nam postopoma odkriva človeka, ki je svoje življenje popolnoma izročil Bogu. Vse njegove misli so zato namenjene osebnemu srečevanju z Bogom in vodenju drugih, da bi se srečali z Njim. Od zapiska do zapiska v bralcu raste občudovanje.«
Stanislav Zore, ljubljanski nadškof metropolit

Recenzija Bukla

Estetsko, dvobarvno urejena knjiga prinaša osebne zapiske poljskega papeža Janeza Pavla II., ki je preminil leta 2003. Gre za molitve, meditacije, napotke, predavanja, pridige in teološke premisleke s štiridesetletnim razponom, ki nam posredno govorijo o duhovniškem življenju ter intimnem, duhovnem svetu papeža. Ta notranji svet je bil – kljub silni priljubljenosti, ki je je bil Karol Wojtyła med kristjani deležen zaradi komunikativnih javnih nastopov – vendarle nekoliko odmaknjen od posvetne stvarnosti; zakoreninjen v veselju do duhovništva in v doktrini katoliške tradicije. Knjiga je namenjena predvsem duhovnikom in globoko vernim občudovalcem Janeza Pavla II., ki ga je leta 2014 papež Frančišek razglasil za blaženega.

Žiga Valetič, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...