Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vstani iz teme

Kaj storiti, ko življenje izgubi smisel
Benedict J. Groeschel
Vstani iz teme
16,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0163-6
Prevod Mojca Masterl Štefanič
Spremna beseda Toni Brinjovc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
250 g
173 strani
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
religija > krščanstvo
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Znani pisec, psiholog in duhovnik p. Benedict Groeschel je knjigo napisal na podlagi dolgoletnih izkušenj s spremljanjem ljudi skozi osebne preizkušnje in duševno temo. V njej ljubeče nagovarja vse, ki trpijo pod težo življenjskih bremen in se sprašujejo »Zakaj je Bog to storil?«. V knjigi spregovori o strahu, negotovosti, žalosti, izgubi bližnjega, bolečini in jezi ter v temi pokaže na svetlobo. Pater Benedict ponuja jasne in praktične nasvete, kako nadaljevati svojo pot in celo osebnostno rasti s pomočjo Božje milosti, tudi takrat, ko se ta zdi izredno oddaljena. Knjiga vsebuje tudi zbirko molitev in misli za težke čase.

P. Benedict Groeschel (1933-2014) je pripadal redu prenovljenih frančiškanov, ki zagovarjajo prenovo po evangeliju in se ukvarjajo z brezdomci v newyorški četrti Južni Bronx. Bil je priljubljen pisec knjig o duhovnem življenju in pastoralnem svetovanju, vodil je oddajo na televiziji in predaval na več univerzah. Po izobrazbi je bil tudi psiholog.

˝Knjiga zaradi kompleksnosti izkušenj, duhovnega branja ter molitev prav kliče k redni uporabi. Je bogata usmeritev k temelju, ki ga odkrivamo v teminah našega življenja. Temelja si ne moremo sami zaliti, temelj je postavil nekdo drug in ta temelj je Jezus Kristus. Če gradimo na njem, naša stavba življenja ne bo padla niti pred viharjem bolezni, trpljenja niti pred smrtjo. Saj vendar živimo za večnost.˝
p. Toni Brinjovc, bolnišnični duhovnik

Recenzija Bukla

Znani newyorški duhovnik iz reda prenovljenih frančiškanov se v tej knjigi loteva najbolj mračnih trenutkov človeškega življenja, obdobij po bolezni in smrti ljubljene osebe, soočanj z lastno boleznijo in minljivostjo. Skozi prizmo katoliške vere razčlenjuje temačne občutke, ki nas navdajajo v težkih obdobjih, ter usmerja bralca k edinemu učinkovitemu zdravilu: preseganju samega sebe in nesebični pomoči sočloveku po vzoru Jezusa Kristusa. Knjiga, ki jo odlikujejo opisi resničnih primerov, s katerimi se je srečeval avtor, vsebuje tudi zbirko molitev in misli, na katere se lahko opremo v težkih časih.

Ajda Janovsky, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...