Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj verujem?

Kako razumemo, razlagamo in zagovarjamo katoliško vero
Scott Hahn
Zakaj verujem?
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0394-4
Naslov izvirnika Reasons to Believe
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 14,5 cm
370 g
215 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ste se kdaj vprašali, zakaj verujete? Na to in druga vprašanja, vsakdanje ugovore in pomisleke glede katoliške veroizpovedi odgovarja v knjigi Zakaj verujem? ameriški teolog Scott W. Hahn. Razloge za verovanje smiselno izpeljuje iz Svetega pisma, lastnih doživetij in izkušenj drugih spreobrnjencev, pa tudi iz naravne znanosti. Pokazati hoče, da si razum in razodetje nista nasprotna, temveč skupaj verodostojno dokazujeta Božji obstoj.

Razloge za vero v Jezusa Kristusa je Scott W. Hahn razdelil na naravne, svetopisemske in kraljevske.

»Namen in naslov te knjige je pred mnogimi stoletji določil apostol Peter v svojem prvem pismu, ko je rekel: \'Vedno (bodite) pripravljeni na odgovor vsakemu, ki vas sprašuje za razlog upanja, ki je v vas, vendar krotko in obzirno\' (1 Pt 3,15) … A čeprav so Božje skrivnosti nedoumljive in neizčrpne, jih lahko vseeno spoznavamo, ker je tako hotel Bog sam. Prav zato se nam je razodel v svetopisemskih knjigah in se nam razodeva v stvarstvu, ki je \'knjiga narave\'.«

Scott W. Hahn je teolog, priljubljen govornik, profesor in pisatelj. Po svojem spreobrnjenju in prestopu iz prezbiterijanske v katoliško Cerkev je svojo pozornost namenil raziskovanju apostolskih očetov in po njihovem zgledu postal ognjevit apologet, tj. zagovornik katoliške vere. Njegovi najpomembnejši sta Jagnjetova večerja o zakramentu svete evharistije in Vse poti vodijo v Rim, pričevanje Scotta in njegove žene o njuni poti do katoliške vere. Obe knjigi sta izšli v slovenščini pri Založbi Družina.

Recenzija Bukla

Ameriški teolog Scott Hahn je postal goreč apologet katolištva, potem ko se je vanj spreobrnil iz prezbiterjanstva. V novi knjigi odkrito prepričuje prepričane, samega sebe pa tudi drugače misleče, ko razmišlja o psihologiji in filozofiji religijske misli. Najprej ga zanimajo razlogi in vzroki, zaradi katerih se ljudje nagibajo k veri ali stran od nje, kasneje pa se posveti razčlenjevanju zapletenega katoliškega kozmosa: pomena bibličnih osebnosti, obredov in zgodovinskih interpretacij ter utemeljevanju razlik med to in ono ločino krščanstva.

Žiga Valetič, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...