Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zaupanje in pogum

Anton Štrukelj
Zaupanje in pogum
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Zbirka Luč sveta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-04-0194-0
Spremna beseda Peter Seewald
Urejanje Anton Štrukelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 11,5 cm
370 g
391 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

O knjigi

Pri Družini je izšla razširjena slovenska izdaja prvotno nemške knjige o zaupanju, objavljene že leta 2012 za 85. rojstni dan papeža Benedikta XVI. Slovenska knjiga vsebuje 15 besedil, ki so medtem izšla v več jezikih.

Peter Seewald v spremni besedi piše:

˝Slovenski dogmatik Anton Štrukelj je predložil knjigo, ki je na odličen način primerna, da ponovno pokaže izvire moči Kristusove ladje. Žgoče aktualni so odlomki o duhovniški službi. Duhovnik mora biti človek, »ki Jezusa pozna od znotraj, ga je srečal in se ga naučil ljubiti.« Šele kot mož molitve bo zares »duhoven« človek. »Duhovnik mora voditi ljudi k sposobnosti sprave, odpuščanja in pozabljanja, prenašanja in velikodušnosti. Biti mora predvsem sposoben, stati ljudem ob strani v bolečini – v telesnem trpljenju kakor v vseh razočaranjih, ponižanjih in tesnobah, ki niso nikomur prihranjene.« V knjigi se je avtorju posrečilo dobro berljivo in pregledno prikazati, kaj Joseph Ratzinger uči in živi. Na kratko: »Zaupanje« je zanesljiv best of Benedikt, pristen katoliški vademecum za uro stiske.˝

Recenzija Bukla

Anton Štrukelj je predavatelj na Teološki fakulteti v Ljubljani. Njegovo delo Zaupanje in pogum skozi deset besedil opisuje in predstavlja življenje, nauke in znanstveno pot Josepha Ratzingerja, javnosti bolj poznanega kot papeža Benedikta XVI. Ključna beseda tega dela je zaupanje – v vero, v Boga, v to, da si kristjan. Nazorno je prikazano papeževo razumevanje vere, krščansko razumevanje človeka in poznavanje ter čaščenje Marije. Gre za izjemno poglobljeno teološko delo, ki prikazuje življenje in delo v cerkvenih krogih, za slovenskega bralca predvsem zanimivo pa je nedvomno besedilo o dr. Antonu Strletu, slovenskem duhovniku, za katerega se je aprila leta 2014 začel škofijski postopek za blaženega.

Neža Poznič, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...