Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moč vere

Pius E. Sammut
Moč vere
7,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Zbirka Zgodbe iz duhovnih oaz
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0257-2
Naslov izvirnika Giant surrounded by monkeys
Leto izdaje izvirnika 1996
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
210 g
94 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > eseji
osebna rast, duhovnost in ezoterika
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Povzetek: V zbirki Zgodbe iz duhovnih oaz so zbrani izreki modrecev, pričevanja in anekdote, ki nam prinašajo spodbudo na življenjski poti ali oporo pri vsakodnevnih izzivih. Nekatere zgodbe govorijo o nas samih in nam pomagajo, da znamo videti smisel v našem življenju in delovanju.

»Budilniška aleluja – Ko zjutraj zazvoni budilka, namesto godrnjanja zmoli vrstico iz 118. psalma: ‘To je dan, ki ga je naredil Gospod. Radujmo se in se ga veselimo.’Tako boš dan začel s hvaležnostjo. Kesanje pred rdečim semaforjem – Kadar te na cesti ustavi rdeča luč, pomisli, ali si koga prizadel ali bil neprijazen, in to iskreno obžaluj.«

Recenzija Bukla

Prva dela v novi zbirki so nastala pod peresom očeta Piusa E. Sammuta (1948), ki se je že pri šestnajstih letih pridružil redu bosonogih karmeličanov. Vse od posvetitve deluje kot potujoči katehist in ob delu veliko piše. V recenziranih delih je zbral spodbudne izreke modrecev, številne anekdote in pričevanja ter jih zapakiral v poučne zgodbe, ki delujejo kot neke vrste pozitivne afirmacije, kristjani pa lahko v njih najdejo oporo pri vsakodnevnih izzivih. Npr. Moč vere se sooča z različnimi vrstami odvisnosti, Smisel trpljenja išče odgovor na vprašanje: »Zakaj moram trpeti? Zakaj ravno jaz?«, v zad nji pa so zgodbe o vzponih in padcih in njihovem premagovanju za bolj izpolnjeno življenje.

Vanja Jazbec, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...