Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Religijski pojmovnik za mlade

Gorazd Andrejč
Religijski pojmovnik za mlade
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Aristej
Zbirka Pojmovnik
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-220-123-4
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Ilustracije Izar Lunaček
Urejanje Emica Antončič

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,50 x 16,50 cm
390 g
144 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Gorazd Andrejč v svojem Pojmovniku religijo obravnava iz perspektiv različnih znanstvenih disciplin: zgodovine, sociologije, antropologije, politologije, filozofije, pa tudi teologije in religiologije, ki kombinira metode omenjenih disciplin.

»Prav zaradi tega, ker je religija polje kulturnih bojev, vkopanih mnenj, neredko močnih čustev, včasih pa celo vojn, moramo biti pri njenem preučevanju pozorni, potrpežljivi, natančni in odprtega uma. Religije se je, kot vsakega družbenega pojava, treba lotiti kritično in znanstveno. Nerazumevanje religijskih pogledov na življenje (če smo nereligiozni), in obratno, nerazumevanje ali obtoževanje ateističnega pogleda na življenje in religijo (če smo religiozni) sta navadno znak pomanjkanja posluha za druge in drugačnost. Kakršnokoli je že naše stališče do religije, duhovnosti, boga ali bogov, je družbeni dialog med neverujočimi in verujočimi neizogiben, če želimo živeti v vsaj minimalno urejeni in svobodni politični skupnosti.« - iz knjige

O AVTORJU

Gorazd Andrejč, ki je na začetku svoje poklicne poti poučeval filozofijo na II. gimnaziji v Mariboru, je doktoriral iz filozofije religije na Univerzi v Exetru v Veliki Britaniji. Trenutno je predavatelj in raziskovalec na več fakultetah in inštitutih v Sloveniji in tujini.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...