Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svoboda v precepu med interesi in ideologijami

Svetozar (Steve) Pejovich, Ralph Raico, Martin Rhonheimer, Ljubo Sirc
Svoboda v precepu med interesi in ideologijami
14,90 € 14,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, rok dobave 1-3 delovne dni

Povej naprej

Založba Inštitut Karantanija Inštitut Nove revije
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-7014-05-1
Prevod Niki Neubauer
Uvodna beseda Tomaž Zalaznik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
190 g
134 strani
Tip knjige
filozofija
Kategorije
religija
družbene vede
filozofija

Založnik o knjigi

Skupna tema štirih razprav uglednih avtorjev, ki so nastajale v obdobju od 1995 do 2014, je odnos do svobode in njenega položaja v družbi. V slovenskem prostoru je imel, od konca 18. stoletja, naš odnos do svobode skozi zgodovinska obdobja različno kulturno, identitetno in politično izkušnjo. O svobodi v tem obdobju revolucije ni nikoli potekala odprta širša strokovna ali politična razprava. To je bila tabu tema, zaradi katere si bil lahko, če si o njej razmišljal drugače, kot je velevala politika, kot protirevolucionarni element celo zaprt. Zaradi tega je imela distanco tudi akademska strokovna javnost. Pogovori o njej so potekali le v zaprtih krogih redkih izobraženih posameznikov.Ljubo Sirc je bil slovenski in britanski ekonomist, sin enega najuspešnejših slovenskih podjetnikov pred drugo svetovno vojno. Svetozar (Steve) Pejovich študiral in diplomiral je na Pravni fakulteti Univerze v Beogradu, leta 1963 pa doktoriral iz ekonomije na univerzi Georgetown v Ameriki. Ralph Raico je bil je zaslužni profesor evropske zgodovine na Državni univerzi v Buffalu in častni član Inštituta Misses pa tudi strokovnjak za zgodovino svobode, liberalno tradicijo v Evropi in povezavo med vojno in vzponom države. Martin Rhonheimer je doktoriral je iz filozofije na züriški univerzi, danes je profesor etike in politične filozofije na Papeški univerzi Svetega Križa v Rimu.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...