Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vera demonov ali preseženi ateizem

Fabrice Hadjadj
Vera demonov ali preseženi ateizem
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-222-907-8
Naslov izvirnika La Foi des démons ou l'athéisme dépassé
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Jasmina Rihar
Spremna beseda Branko Cestnik

Tehnične lastnosti
trda vezava
256 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vera demonov ali preseženi ateizem pokaže, da demon ni bitje z rogovi in dolgim jezikom, ampak sila zla, ki se pritihotapi tudi tja, kjer mislimo, da smo najbolj duhovni. Ateizem in mesena šibkost, kadar sta posledica nevednosti in človeške slabosti, po njegovem nista najhujše zlo, resnejši so duhovni grehi, kot so zavist, pretanjen napuh ali sovraštvo. Satana, ki hoče biti učinkovit iz prikritosti, Hadjadj »vztrajno zasleduje na njegova najljubša lovišča«.

Recenzija Bukla

»Hudič je bolj prenosen od telefona in globlje vsajen kot srčni spodbujevalnik,« pravi Fabrice Hadjadj, francoski filozof, dramaturg in esejist, ki je leta 2010 za knjigo Vera demonov prejel nagrado francoskih založnikov za najboljšo religiozno knjigo. V mladih letih ateist in anarhist, v študijskih pa nihilist se je pri sedemindvajsetih spreobrnil v krščanstvo in začel pisati. V Veri demonov nam želi pokazati, da demon ni zlo bitje, temveč sila, ki nas preseneti prav tam, kjer mislimo, da smo najbolj duhovni. Ne obsoja niti ateizma niti telesnih užitkov, strogo stališče pa zavzame do grehov, kot so zavist, napuh ali sovraštvo. Skozi tri dele knjige nas s po tremi lekcijami uči, kako se učinkovito boriti proti zlu skozi ohranjanje temeljnih načel krščanskega življenja in kako se upreti skušnjavam. Besedilo je tu in tam težje razumljivo, z močnimi filozofskimi poudarki, a je vredno truda, četudi ste ateisti, saj Hadjadj vselej pušča prostor za izgubo vere, v čemer pravzaprav vidi tudi človeško božansko prihodnost. In njegova zadnja lekcija? »Pustiti, da jo po milosti napišemo z lastno krvjo.«

Vesna Paradiž, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...