Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zvonovi in njihova oprema

Kako se morajo pravilno obnoviti zvonovi in kaj je potrebno storiti naročnikom. Prispevek k ohranjevanju slovenske kulturne dediščine
Marko Česen
Zvonovi in njihova oprema
10,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Goriška Mohorjeva družba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-88-96632-61-1
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Marko Tavčar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
29,5 x 21 cm
190 g
30 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
zgodovina
religija
umetnost

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtor Marko Cesen Scek, strokovnjak za zvonove in škofijski kolavdator zvonov, na osnovah zvonoznanstva prikaže pravilen pristop do zvonov kot glasbila in vsega, kar je zvezi z njihovo opremo, kot tudi pravilen pristop do zvonika in celotnega delovišča, do namestitve zvonov v zvoniku, elektrifikacije, avtomatičnega pogona in upoštevanja vseh varnostnih ukrepov.

Pri obravnavi obnove zvonov v Vipavi avtor sledi celotnemu postopku, od večletnega preučevanja stanja zvonov, pri čemer neutrudljivo opozarja na prežeče nevarnosti in predlaga primerne tehnične rešitve, tako pri zvonovih in kembljih, pri nosilni konstrukciji kot zvoniku samemu. Knjiga nudi vrsto natančno opisanih in koristnih napotkov in se predstavi kot izreden priročnik, namenjen ne le izvedencem in usposobljenemu osebju, ampak tudi vsem tistim, ki v cerkvi imajo opravka z zvonjenjem in zahajajo v zvonik, duhovnikom, cerkovnikom, pritrkovalskim skupinam …

Glas zvonov, če povzamemo uvodne misli koprskega škofa Jurija Bizjaka, spremlja vsak naš dan, spremlja vse naše leto, vse naše življenje, od krsta do poroke, od zibeli do groba, in nam kliče v spomin skrivnost vstajenja in večnega življenja, je kakor glas preroka, ki tolaži in glas apostola, ki oznanja.

Pričujoča publikacija je izraz velike avtorjeve prizadevnosti in strokovnosti pri ohranjanju te plemenite slovenske kulturne in duhovne dediščine.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...