Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Brezpotja

Najlepše neoznačene poti slovenskih gora
Vladimir Habjan
Brezpotja
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Sidarta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6027-84-7
Risbe Danilo Cedilnik – Den

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 13,5 cm
490 g
240 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Založnik o knjigi

Prenovljena in ažurirana izdaja.

V zadnjem desetletju se je marsikaj spremenilo, tako v gorah kot v samem pristopu do hoje po brezpotjih. Nekatere stezice so bolj uhojene, druge še bolj zaraščene. Tudi človek je marsikje posegel višje, presenetile nas bodo nove gozdne ceste, ki so speljane iz dolin visoko pod vrhove. Po drugi strani pa je naraslo tudi število ljubiteljev brezpotij, ki že dolgo niso več tabu, vodeni izleti v brezpotja pa nobena redkost več. Zaradi boljše pripravljenosti in opremljenosti se gorniki vse pogosteje lotevajo tur, ki so bile še nedolgo tega le domena alpinistov.

V knjigi je predstavljenih 50 tur, ki potekajo po brezpotjih in neoznačenih poteh, nekaj najtežjih pa sodi v kategorijo alpinističnih vzponov in zahtevajo alpinistično znanje ali spremstvo vodnika.

Recenzija Bukla

Pozno poletje je, če je vreme stabilno, najbrž najlepši čas za hribe. Na vrhove lahko pridete po označenih in markiranih poteh ali pa, če ste malo bolj pogumni in avanturistični ter z nekaj intuicije in domišljije tudi po brezpotjih. Vladimir Hab jan je urednik Planinskega vestnika, dolgoletni vodnik PZS, gorski reševalec in avtor mnogih knjižnih vodnikov (pred izidom je njegova soavtorska knjiga Alpe brez meja), v prenovljeni in posodobljeni izdaji vodnika Brezpotja pa nas popelje na petdeset neoznačenih in po njegovem mnenju najlepših poti po slovenskih gorah. Izlete razporedi po vseh naših treh alpskih gorovjih, pri čemer v vsakem od njih najde lahke izlete, ki hribovce spodbudijo k preizkušanju hoje po brezpotjih, potem pa gornike vodi vse više in vse teže tudi do alpinističnih vzponov, za katere je seveda potrebna posebna izurjenost. Vodnik za hribovske pustolovce!

Samo Rugelj, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...