Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenska planinska pot II. del

Julijske Alpe od Mojstrane do Petrovega brda
Mojca Stritar Kučuk
Slovenska planinska pot II. del

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6870-33-7
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Andreja Tomšič Drab, ... [et al.]
Urejanje Jože Drab

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 13,5 cm
190 g
91 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Založnik o knjigi

Planinski vodnik Slovenska planinska pot II. del nas iz sončnih karavanških livad popelje na senčne, strme in skalnate poti Julijskih Alp. Tu nas čakajo najzahtevnejši vzponi na našem planinskem popotovanju - Triglav, Razor, Prisojnik, Jalovec, vrhovi, ki si zaslužijo naše spoštovanje. Tudi z vidika pristopa - na njih namreč vodijo zelo zahtevne planinske poti.

Po sestopu v Trento lahko lažje zadihamo. Od tu naprej nas čakajo sončne in prijaznejše poti, ki nas na poti skozi Dolino Triglavskih jezer, Komno, Krna ter grebena Bohinjsko-Tolminskih gora že navajajo na zrak, ki ga bomo dihali ob prečkanju Petrovega Brda. Tu stopimo na pobočja Cerkljanskega hribovja in z vsakim nadaljnjim korakom bolj dišečega morja. Morski pridih Slovenske planinske poti nam predstavi tretji, zadnji del planinskega vodnika Slovenska planinska pot.

Recenzija Bukla

Slovenska planinska pot: I. del, II. del, III. del.

Naša najdaljša in najbolj znana planinska pot je seveda Slovenska planinska pot, ki se vije od Maribora prek Pohorja, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank čez Julijske Alpe in potem prek Porezna, Golakov, Nanosa, Vremščice in Slavnika vse do morja, s svojo zahtevnostjo pa je v zadnjih letih cilj mnogih pohodnih pa tudi hitrostnih izzivov. Običajen, a pripravljen planinec potrebuje za celotno pot od 25 do 30 dni, dobro treniran lahko celotno pot prehodi v dobrih štirinajstih dneh, kar je nekako meja med hoditi in teči, najhitrejši pa so še dvakrat hitrejši. Vse to so seveda izjemno dolgi in naporni pohodi. Za tiste, ki bi naenkrat želeli prehoditi samo en njen del, je Planinska zveza Slovenije izdala tridelni vodnik po njej, »tretjinske« knjižice pa tudi v nahrbtniku ne bodo predstavljale velike teže. Prvi vodnik tako popiše pot od Maribora do Mojstrane (torej Pohorje, Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke), drugi nas popelje čez Julijce in se sklene na Petrovem Brdu, kamor se spustimo s Črne prsti, tretji pa nas popelje vse do klifa na Debelem rtiču, kjer se konča najnovejša različica transverzalne poti. Vodniki so opremljeni s podrobnimi informacijami o vsakem odseku poti, s profilom poti na vsaki etapi, z možnostjo prenočevanja in podobnimi informacijami, s tem pa predstavljajo dobrodošlo dopolnilo k obstoječi kolekciji planinskih vodnikov. Prihodnje leto (na lažje odseke pa morda že letos) bodo gotovo zvabili še kakega planinca več.

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...